1.11.14

Sabit Kanca 2



Sabit Kanca'nın ev sahibi Rıfat Amca, televizyonda gördüğü Rencide Posuk ile evlenmek ister. 
Ancak ilk buluşmalarında Rencide, Rıfat Amca'yı beğenmez. 

Aralarını yapmak da Kanca'ya kalır, üstelik birikmiş kira borçlarından ötürü buna mecburdur. 

Kanca bunun için çabalarken bir de başına Rencide'nin kızı Zeliş'in eski sevgilisi Turabi çıkar. 
Turabi saplantılı aşkı Zeliş ile evlenmek için Rencide'yi kaçırınca olaylar sarpa sarar. 


Çözmek de tabii ki Sabit Kanca'nın görevidir.





Efsane devam ediyor..
Milyonların sevgilisi Sabit Kanca'nın ikinci filminde yine kahkaha tufanı esecek. 

Yapımcılığını Muhteşem Film'in, yönetmenliğini Alper Mestçi'nin üstlendiği Sabit Kanca 2 filmi 24 Ekim'de gösterime girdi. 



Serinin devam filminde, yarattığı karakterlerle her kesimden izleyicinin beğenisi kazanan İsmail Baki, Sabit Kanca'nın yanı sıra Rencide Porsuk ve Dilaver Soksan karakterlerini de canlandırıyor..  

İsmail Baki'ye son Survivor şampiyonu Turabi Çamkıran,  İrfan Aslanhan, Damla Ersubaşı ve Zeki Ocak eşlik ederken, Volkan Kantoğlu ve Ahmet Dursun'da filmde konuk oyuncu olarak rol alıyor..






Filmin mümkünmertebe notu ::

Bilgi küpü ve hazırcevap özelliğiyle maruf Sabit Kanca'nın bu özelliğini  -kısa bir sekans hariç- bi kenara koyarak yeni filme girişilmesi, değerli bir seçim olmuş..

İsmail Baki, daha çok, tipsizlik ve cinsiyet değişimine uğrayarak oluşturduğu Rencide Porsuk tiplemesiyle filmi götürüyor..
Böylelikle seri, hem o, en hafif tabirle 'sinir bozucu' tipten kurtulmuş oluyor, hem de neredeyse senaryosuz ilk filme nazaran -kötü de olsa- bir senaryoya kavuşmuş.. gibi oluyor..


Ve sonuçta karşılaştığımız şey, İsmail Baki gibi -gerçekten- yetenekli ve iyi bir komedyeni kullanarak elde edilmiş kötü bir komedi serisinin yeni ama berbat bir bölümü oluyor..

Ve de bunu izleyen komedisever sinemaseverler, hiç utanmadan kalkıp da Cem Yılmaz filmlerini beğenmeyerek eleştiren bağzı acayip tiplere, hayretle bakıyor..


  1.5 / 5