24.9.22

'Evcilleştirme: Dünyamızı Değiştiren On Tür' raflarda!

 


Antropolog, biyolog ve yazar Alice Roberts’ın kaleme aldığı Evcilleştirme: Dünyamızı Değiştiren On Tür, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı. 


Alice Roberts

Arkeolojiyle genetikteki son teknolojiyi birleştiren Evcilleştirme, insanın ve onun tarafından evcilleştirilen dokuz türün; köpek, buğday, sığır, mısır, patates, tavuk, pirinç at ve elmanın insanlık tarihini nasıl dönüştürdüğünü anlatıyor. Aydınlatıcı, geniş kapsamlı ve büyüleyici kitabında Alice Roberts, insan eylemlerinin baskısı altında çatırdayan bir dünyada, doğal dünyayla olan ilişkimize ve onun üzerindeki büyük etkimize yeniden bakmamızı sağlıyor.

Dünyada çok getiren eserleri Türkiye’deki okurlara ulaştırmaya devam eden Epsilon, bilimsel hikâye anlatımının en önemli örnekleri arasında gösterilen Alice Roberts imzalı Evcilleştirme: Dünyamızı Değiştiren On Tür adlı kitabı Aykut Cumbul’un çevirisiyle yayımladı. 

Köpek, yoldaşımız oldu. Buğday, artan nüfusu besledi. Sığır, bize et ve süt verdi. Mısır, imparatorlukların büyümesini hızlandırdı. Patates, bize ziyafeti ve kıtlığı getirdi. Tavuk, yarınımızı merak etmemize yol açtı. Pirinç, bize altın bir gelecek vaat etti. At, bize güç ve hız kazandırdı. Elma, bizimle dünyayı dolaştı. İnsan, hepsini evcilleştirdi.

Atalarımız yüz binlerce yıl boyunca, onları evcilleştirmeye başlayana kadar hayatta kalmak için vahşi bitki ve hayvanlara bağımlıydı. Arkeolojiyle genetikteki son teknolojiyi birleştiren Evcilleştirme, insanlık tarihindeki en büyük devrimin hikâyesini anlatıyor; evcilleştirilmiş on önemli türün büyüleyici kökenlerini ve sırasıyla bizi de nasıl dönüştürdüklerini ortaya koyuyor.

Alice Roberts’ın Evcilleştirme: Dünyamızı Değiştiren On Tür adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!