30.12.14

Tolga Karaçelik United Talent Agency (UTA) ile anlaştı!.



Yeni filmi Sarmaşık ile Sundance Film Festivali 2015’te yarışacak olan yönetmen Tolga Karaçelik’ten sevindirici bir haber daha!

Genç ve başarılı yönetmen Karaçelik; “yetenek avcısı” olarak bilinen, Joel and Ethan Coen, Wes Anderson,  Noah Baumbach,  Alfonso Cuaron, Asghar Farhadi gibi yönetmenler ve Johnny Depp, Edward Norton, Anthony Hopkins, Ewan McGregor, Tilda Swinton gibi oyuncuların menajerliğini yapan United Talent Agency (UTA) ile anlaştı.

Başarılı yönetmenin, uluslararası alandaki menajerlik işlerini, tüm dünyada eğlence endüstrisinin bir numarası olarak bilinen United Talent Agency yürütecek.


UTA, dünyaca ünlü isimlerin sinema, televizyon, müzik, dijital medya, bilgisayar ve video oyunları, reklamlar, dublaj, markalaşma ve lisans, kurumsal danışmanlık ve eğlence pazarlama gibi uygulama sektörlerinde temsil edildiği, dünyanın en büyük menajerlik ajansları arasında yer alıyor.


1991 yılında Peter Benedek, Jim Berkus, Jeremy Zimmer tarafından kurulan United Talent Agency (UTA), eğlence endüstrisinin dünyaca ünlü birçok ismini, mevcut ve yeni oluşan bir çok alanda temsil eden öncü kuruluşlardan biri olarak biliniyor.



TOLGA KARAÇELİK

Tolga Karaçelik (1981, İstanbul) Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra New York’ta sinema eğitimi almıştır.

Şu ana kadar yurtiçi ve yurtdışı festivallerde gösterilmiş kendi senaryosunu yazdığı ve yönettiği beş kısa filmi vardır.
En son kısa filmi “Rapunzel”in dünya prömiyeri Şubat 2010’da New York’taki Soho International Film Festival’de yapıldı ve film burada Seyirci Ödülü’nü kazandı.
Film, aynı zamanda Berlinale’de T.C. Kültür Bakanlığı’nın seçtiği Türk filmleri arasında yer aldı. Senaryosunu kendi yazıp çektiği, Gevende’nin “Çelik Çomak” klibi MTV, VH1, MEZZO gibi uluslararası müzik kanallarında gösterilmiş ve çeşitli müzik videosu festivallerinde finalist olmuştur. Mehmet Güreli’nin “Dünya Yazarlarının Gözüyle İstanbul” adlı uzun metrajlı belgesel filminde görüntü yönetmenliği yapmıştır.


İlk uzun metraj filmi olan Gişe Memuru, dünya çapında çok sayıda festivalde gösterilmiştir. “Gişe Memuru” New York’taki Modern Sanatlar Müzesi’nde (MoMA) 1 hafta boyunca gösterimde kalan ilk Türk filmidir. Film, Amerika ve Kanada’da 35’ten fazla şehirde gösterilmiştir.

Tolga Karaçelik 2012’de İKSV’nin düzenlediği Köprüde Buluşmalar proje geliştirme atölyesinde Binger Lab ödülünü kazanmıştır.