28.12.15

Miranda July'den Birinci Kötü Adam!.



The Future (Gelecek) ve Me and You and Everyone We Know (Ben ve Sen ve Diğerleri) gibi kendisinin yazdığı, yönettiği ve oynadığı filmlerle  Sundance ve Cannes gibi film festivallerinden ödüllerle dönen Miranda July, şimdi ilk romanı ile EVEREST YAYINLARI’nda!

Miranda July, konuşan kediler ve dans eden tişörtlerin hiç de garip karşılanmadığı o harika evrenini edebiyata taşıyor.
Adı Birinci Kötü Adam olmasına rağmen, kahramanlarının iyi ya da kötü gibi sınıflandırmaları kesinlikle reddeden iki kadın olduğu ilk romanıyla yalnızlığı, aşkı, anneliği, ilişkileri yeniden tanımlayarak bizi şaşırtıyor, heyecanlandırıyor, büyülüyor.

“Miranda July’ı olağanüstü yapan, bizi sıradan ve normal biri yapan unsurları kucaklarken aynı anda normal olanı altüst edebilme yeteneği. Hikâyesini dürüst, tuhaf ve kesinlikle inandırıcı karakterinin sesinden aktaran bu roman, size güldürecek, korkutacak ve kendinizi hiç ummadığınız bir kadının içinde keşfetmenize yol açacak. July’ın annelik kavramını ele aldığı satırlarda kitap benim için neredeyse bir İncil’e dönüştü.  Şimdiye kadar hiçbir kitap ruhumla, cinselliğimle, içimdeki gizli ben’le bu kadar derinden konuşmamıştı. Artık yalnız olmadığımı biliyorum.”
-Lena Dunham-