1.2.16

Nâzım’ın Evinde Vera’nın Sofrasında



Nâzım Hikmet’in Moskova’daki evini ziyaret etmiş ve karısı Vera Tulyakova Hikmet tarafından ağırlanmış konukların yazılarından oluşan Nâzım’ın Evinde Vera’nın Sofrasında kitabı raflardaki yerini aldı!

Arif Keskiner ve M. Melih Güneş’in birlikte hazırladıkları kitapta, bu konukların Nâzım, Vera ve onların eviyle ilgili, yıllar sonra birbirlerinden bağımsız kaleme aldıkları anılar okuyucularla buluşuyor.

Ziyaretler sırasında el yazılarıyla yazılmış notları, bugüne kadar görülmemiş fotoğrafları da ilk kez gün ışığına çıkaran ve Nâzım Hikmet’in etkilerinin izini sürerek, bunların kaybolmadan belgelenmesini amaçlayan Nâzım’ın Evinde Vera’nın Sofrasında, aynı zamanda tarihe önemli bir kayıt sunan bir belge-kitap olma niteliği taşıyor.

Mitos-Boyut Yayınları’ndan çıkan kitaba eşlik eden aynı başlıklı sergi ise, kitabın çıkışıyla eş zamanlı olarak, Şişli Belediyesi tarafından tamamlanan Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde açıldı.


Adı konulmamış bir Nâzım Hikmet Ev-Müzesi’nin, kendiliğinden ortaya çıkan ziyaretçi defterinin yapraklarından oluşan sergi, 28 Şubat 2016 tarihine kadar ziyaret edilebilir.