Yoğun talep gören yazım atölyesi, ikinci kuruyla bir kez daha meraklısıyla bulaşacak.
6 hafta sürecek olan atölye, her Çarşamba saat 19:00-22:00 arasında gerçekleşecek.
Yazım tekniklerinin en ince detaylarının aktarıldığı atölyede katılımcılar hem eğlenecek hem de keyifli bir yaratma sürecine tanık olacak.
Bir öykü için gerekli olan hikayeyi kurgulamak, karakterleri yaratmak, doğru yazım metinleri oluşturmak ve öykü yazmaya dair daha birçok ince ayrıntıyı bu atölyede bulacaksınız.
Atölyede katılımcılar yazmaya teşvik edilirken, öykü ve roman yazma teknikleri birebir uygulanacak; mekan, atmosfer, zamanla ilgili teknikler aktarılacak. Kısacası bir öykü yaratmak için ihtiyaç duyulan tüm kavramlar bu atölyede yer alacak.
Nitelikli hikaye yaratmanın, Türk Edebiyatı’nın ihtiyacı olan yazarlar yetiştirmenin günümüzde nedenli önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Siz de eğer içinizdeki yazarı keşfetmek ve nitelikli, özgün hikayelere imza atmak istiyorsanız bu atölyeyi kaçırmayın.
Türk Edebiyatı’nın yaratıcı kalemleri arasında yer alan Aslı Tohumcu’dan alacağınız öykü yazım atölyesiyle farklı bir yolculuğa adım atacaksınız.
ASLI TOHUMCU KİMDİR?
Aslı Tohumcu Aralık 1974’te Leverkusen’de doğdu, çocukluğu Bursa’da geçti. İngiliz dili ve edebiyatı öğrenimi gördü; çeşitli yayınevlerinde editörlük, TRT2’de sunuculuk-danışmanlık yaptı, kitap ekleri çıkardı. 2003’te Abis, 2006’da Yok Bana Sensiz Hayat, 2010’da Şeytan Geçti ve Taş Uykusu, 2014’te Ölü Reşat adlı kitapları yayımlandı. 2015’te Kutlukhan Kutlu ile Güçoburlar adı derlemeyi hazırladı. Kitapları çeşitli dilleri çevrilen Tohumcu, Kadın Öykülerinde İstanbul, İstanbul Sokakları, 101 yazardan 100 Sokak ve Merhaba Asker adlı derlemelere öyküleriyle katkıda bulundu. Belirli aralıklarla Radikal Kitap, OT Dergi ve Pulbiber Dergi’de yazan yazar, çocuklar için de fantastik macera romanları yazmayı sürdürüyor.
Tatavla Sahne
Firuzağa Mah. Taktaki Yokuşu
No: 2B Cihangir/Beyoğlu
0 212 233 52 30 – 0 555 735 40 49