13.4.17

İskenderiye’den Sonra Tufan: Kitap Tanıtımı ve Sohbet



Pera Müzesi iş birliği ile Nisan ayına başlayan Performistanbul ve sanatçıları, önümüzdeki günlerde İstanbul ve Berlin’de yer alacakları farklı performanslarla performans sanatını sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor.

İskenderiye’den Sonra Tufan sergisinin aynı isimli kitabı, bilginin günümüzde dijital ve dijital olmayan kütüphanelerdeki aşırı bilgi yüklemesinde nasıl organize edildiği, kontrol altında tutulduğu ve tüketildiği üzerine düşünceleri bir araya getiriyor. Gökcan Demirkazık ve Naz Cuguoğlu tarafından yayına hazırlanan, Mert Gümren tarafından tasarlanan kitapta yer alan yazılardan biri de Performistanbul Kurucu Direktörü ve küratörü Simge Burhanoğlu’na ait.

Kitap tanıtımı ve sohbet, Naz Cuguoğlu ve Gökcan Demirkazık moderatörlüğünde ve Simge Burhanoğlu, Serhat Cacekli, Sine Ergün, Mert Gümren, Lesli Jebahar ve Mine Kaplangı katılımında gerçekleşecek.

Geçen sene 2-23 Nisan tarihleri arasında, Naz Cuguoğlu küratörlüğünde gerçekleşen İskenderiye’den Sonra Tufan sergisinde, farklı sanatçıların işleri 5533 ve Recai Mehmed Efendi Kütüphanesi’nde sergilendi. Jorge Luis Borge’in Babil Kütüphanesi (1941) isimli hikayesinden yola çıkan sergi kapsamda sunulan işler arasında Performistanbul’un sanatçısı Ekin Bernay’ın Beni Okuyan Sen performansı da yer alıyordu.

İskenderiye’den Sonra Tufan: Kitap Tanıtımı ve Sohbet


Tarih: 13 Nisan 2017
Saat: 19.00-20.00
Mekan: Salt Galata
Düzenleyen: Collective Çukurcuma
Ücretsiz