Sinan Meydan’ın, yakın tarihi doğru anlamak isteyenlere sağlam bir ‘pusula’ vermek amacıyla kaleme aldığı Pusula, belgelere dayalı gerçek tarihi gözler önüne seriyor.
İnkılâp Kitabevi’nden çıkan Pusula tarihçi, yazar Sinan Meydan’ın 18. çalışması.
Bugün Türkiye’de yakın tarihin, hiç olmadığı kadar çarpıtıldığını ve bu çarpık tarih üzerinden yeni bir geçmiş ve gelecek kurgulandığını ifade eden Meydan, böyle bir ortamda, yakın tarih konusunda yeterli bilgi ve birikime sahip olmayan kitlelerin yolunu kaybetmesinin hiç de zayıf bir olasılık olmadığına dikkat çekiyor.
Özellikle genç kuşakların yakın tarihte kaybolmalarını engellemek; yalan, yanlış ve çarpıtma bombardımanı arasında güvenle yollarını bulmaları amacıyla kaleme aldığı yeni kitabı Pusula’da Sinan Meydan, belgelere dayalı gerçek tarihi gözler önüne seriyor.
Padişah Vahdettin’in, Atatürk’ü Samsun’a “milli direniş” başlatması için göndermediğinden Kurtuluş Savaşı’nın aslında bir Türk-İngiliz savaşı olduğuna, Lozan Antlaşması’nın bir hezimet değil, bir zafer olduğundan Ayasofya ve Atatürk konusundaki belgesel gerçeklere birçok önemli konuyu ele alan kitapta, ABD’de ırkçılığın kısa tarihi de yer alıyor.
Meydan, kitabını yazarken hissettiği duyguları ise şu sözlerle paylaşıyor: “Gururla ifade etmeliyim ki, Yakın Tarih İçin Pusula’yı yazarken -bir kere daha- ulusça sahip olduğumuz en doğru pusulanın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu gördüm. Türkiye’nin bağımsızlığından, Türk ulusunun egemenliğinden ve çağdaşlığından, yurt ve dünya barışından yana olan her yurttaşın şaşmaz pusulası Atatürk olmalıdır.”
Yazarın geçtiğimiz yıllarda İnkılâp Kitabevi’nden çıkan Yüzyılın Kitabı, Yüzyılın Lideri, Atatürk Etkisi ve Yakın Tarihin Kitabı Hafıza serisinin 4. kitabı olan Pusula’nın kapak tasarımı, International Design Awards (IDA) yarışmasında Türkiye’yi temsil eden ve ödüller alan Berkcan Okar’ın imzasını taşıyor.
Sinan Meydan’ın yeni kitabı Yakın Tarih İçin Pusula, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!