3.4.21

Bir Cinayet Parodisi: Serisonu Katil


Duygu Ertürk'ün okurlarını çokça güldürdüğü ilk kitabı 4 Enişte 1 Cenaze'nin ardından yazdığı yeni absürd mizah romanı Serisonu Katil raflarda yerini aldı. 

Memleketin elit semti Yukarı Galler’de semtin elitliğine pek uymayan olaylar yaşanması, peş peşe korkunç cinayetler işlenmesinin ardından olayı çözebilecek tek kişi olduğuna inanılan kişi jet hızıyla getirilir. Bu kişi, EFAYEY’e Ortadoğulu kontenjanından giren, zamanında azılı bir seri katili elleriyle yakalamış, Vaşinkton’un hoyrat havasında kendine bir yer edinmeye çalışan Tokatlı eski polis Memuru Birim Dont’tur. Nam-ı diğer Bukalemun Birim.

Gayet havalı bir şekilde ülkeye giriş yapsa da kendisine bir yardımcı dahi atanmadığını görünce bir miktar hayal kırıklığı yaşayan Birim Dont; annesinin kozmonot olması için elinden geleni ardına koymadığı Beşir Beşerir’i kendine yardımcı olarak atayacak, patentinin kendine ait olduğu olağanüstü sorgulama tekniği Birimleme ile olayları, beklenenden biraz uzun sürede de olsa çözecektir.  

“Bir insanın ölümüne ve yaşamına karar verebilme gücünden daha büyük ne olabilir ki? Bu pozisyondaki varlık, Tanrı’dır.”   Yakışıklı Seks Katili, ABD 

“Yıllardır boşu boşuna dana eti yemişiz.”  Ankaralı Hannibal, Türkiye 

Siz de bu seri katil parodisini okurken elit muhit Yukarı Galler’de yaşananları şaşkınlıktan kocaman olmuş gözlerinizle takip edecek, kahkahalarınıza engel olamayacaksınız! Duygu Ertürk’ün kaleminden Serisonu Katil polisiyede bambaşka bir sayfa açmaya, sizleri çokça güldürmeye geliyor!