18.11.22

'Bir Dilek Tut' Oscar’da bağımsız aday!

 


Meta Akkuş’un yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği Bir Dilek Tut  (Make a Wish) filmi bağımsız olarak, yani bir ülkeyi temsil etmeksizin, Oscar’da En İyi Film ve En İyi yönetmen kategorisinde yarışacak. 



Yaşadıkları yerde çok güzel ve mutlu bir hayatı olan Kaan bir gün ailesinin İstanbul'a taşınacağını öğrenir. Bu haber onu üzer. Arkadaşlarını ve çok sevdiği kürek takımını bırakmak istemez. Bir şey yapıp bu yolculuğu durdurmalıdır. Sonunda çareyi Teyzesinin hediye ettiği kitabın sihirli sayfalarında bulur. 

"Bir Dilek Tut" isimli kitap sayesinde nasıl dilek tutacağını; saflığın ve iyi kalpliliğin tılsımını keşfeder. Kitap, ona bambaşka ufuklar açar. Hiç hayal etmediği bir dünyanın kapısını aralar.


Mehmet Turan Doğan


Bir Dilek Tut'un Los Angeles açılış gösterimi 7 Aralık 2022'de gerçekleşecek. 

Filmin oyuncularından Mehmet Turan Doğan geçtiğimiz aylarda Los Angeles’ta En İyi Genç Oyuncu ödülü ile ülkemize dönmüştü. 

Senaryosunu Meta Akkuş ve Avni Tuna Dilligil’in yazdığı, Enver Sülük’ün senaryo danışmanlığını üstlendiği Bir Dilek Tut filminde, Vildan Atasever, Altan Erkekli, Mehmet Turan Doğan, Almira Tuana, Alper İlker, Gün Akıncı, Yusuf Kemal Kılkış, Seda Alpat, Ender İlker rol alıyor.