15.11.22

m2 Yapım Konuşmaları programı açıklandı!

 


m2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi Kasım oturumu kapsamında çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek olan m2 Yapım Konuşmaları takvimi açıklandı. 

18 - 20 Kasım tarihleri arasında sınırlı sayıda kontenjanla ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek etkinlikte yerli ve yabancı konukların katılımıyla yapım sürecinin farklı aşamaları ele alınacak. 

Romanyalı ünlü yönetmen Cristi Puiu'nun ve bir çok ödüllü Romanya filminin yapımcısı, Transilvanya Uluslararası Film Festivali'nin ve festivalin endüstri platformu Transilvania Pitch Stop'un direktörü Oana Giurgiu, “Ortak Yapım Marketlerine Hazırlanmak” konusunda deneyimlerini aktaracak. 

Sundance Film Festivali jüri özel ödüllü Kelebekler filminin senarist/yönetmeni ve aynı zamanda yapımcılarından olan Tolga Karaçelik, Ali Vatansever moderatörlüğünde, “Yazmak, Yönetmek, Yapmak” başlığıyla film üretiminin temel aşamalarını irdeleyecek. 

Mithat Alam Film Merkezi ve Altyazı sinema dergisinin kurucularından, birçok ödüllü filmin ve yüksek reytingli dizinin yapımcısı Yamaç Okur, katılımcılara “Çoklu mecralar çağında film finansmanı” konusunda kapsamlı bir konuşma gerçekleştirecek. 



Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikler çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

m2 Yapım Konuşmaları, Film Independent ve ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu tarafından hayata geçirilen Global Media Makers programıyla işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek. 

Konuşmalara paralel olarak m2 Film Lab Senaryo Geliştirme Atölyesi’ne seçilmiş olan dokuz projenin sahipleri, üç gün boyunca senaryo mentorları Ruth Atkinson, Neal Dhand ve Ali Vatansever ile detaylı senaryo çalışması gerçekleştirecek; yapımcı Selin Vatansever Tezcan ve Müge Özen mentorluğunda yapım stratejisi geliştirecek. 

PAZ Kreatif Ajansı direktörü İmre Tezel katılımcılara marketing üzerine ustalık sınıfı verecek.  

m2 Yapım Konuşmaları’na kayıt ve detaylı bilgi için m2filmlab.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.