19.3.23

m2 Film Geliştirme Programı 2023 başvuruları açıldı!

 


Global Media Makers ortaklığında, m2 Film Geliştirme Programı 2023 başvuruları açıldı.

m2 Film Geliştirme Programı, geçen yıl olduğu gibi Film Independent ve ABD Dışişleri Bakanlığı Eğitim ve Kültür İşleri Bürosu tarafından hayata geçirilen Global Media Makers (GMM) programıyla işbirliği içerisinde yürütülecek. 

Seçilen proje ekipleri, kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ve her türlü rekabetten arındırılmış güvenli bir ortamda, GMM’in senaryo ve yönetmenlik atölyeleri mentorları Ruth Atkinson, Neal Dhand ve Türkiye’den senarist-yönetmen Ali Vatansever ile hem grup hem de birebir olarak yoğun bir senaryo çalışması gerçekleştirecek. 

Etkinliğin Ağustos 2023 oturumu 5 gün süreyle İstanbul’da yüz yüze olarak gerçekleşecek. Program dahilinde seçilen proje sahipleri Mayıs 2024’e kadar senaryo, yapım, dağıtım ve pazarlama konularında mentorluk almaya devam edecekler. Bireysel ihtiyaç ve hedeflerine yönelik çevrimiçi ustalık sınıfları ve vaka çalışmalarına katılacaklar. Kendilerini ve projelerini sektörle uyum içerisinde geliştirirken bir yandan da kendi aralarındaki işbirliği ve paylaşımı güçlendirme imkanı bulacaklar.



Bütün oturumların İngilizce yürütüleceği ve katılımın ücretsiz olduğu proje geliştirme programına son başvuru tarihi 19 Mayıs 2023. 

Başvuru şartlarını öğrenmek ya da başvurmak için m2filmlab.com’u ziyaret edebilirsiniz.