2.12.23

'4. Antep Kısa Film Festivali' tamamlandı!



Beri Kültür ve Sanat Derneği olarak big bang ve berisi ekibince organize edilen ve bu yıl CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından desteklenen 4.Antep Kısa Film Festivali; ulusal kısa film yarışmaları, bölgesel senaryo yarışması, kısa film gösterimleri ve söyleşileri içeren bölümleriyle 24-26 Kasım 2023 tarihlerinde Gaziantep Forum AVM Paribu Cineverse sinema salonlarında gerçekleşti. 

Antep Kısa Film Festivali dördüncü yılında yaklaşık 1.000 izleyiciyle buluştu.  

◼ Festival bu yıl başvuran 604 kısa filmden yarışmaya dahil edilen 7’si belgesel 20 kısa film arasından ödüle layık görülen filmler Oyuncu Selen Uçer, Yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, Senarist Uygar Şirin tarafından Kurmaca ve Belgesel kategorilerinde belirlendi. 

- En İyi Kısa Kurmaca Film Ödülü “Herkesin Yapabileceği Bir Şey” filmi ile yönetmen Selen Örcan’ın,

- En İyi Kısa Belgesel Film Ödülü “Suriyeli Kozmonot” filmi ile yönetmen Charles Emir Richards’ın,

- Kısa Kurmaca Jüri Özel Ödülü “Birlikte, Yalnız” filmi ile yönetmen Kasım Ördek’in,

- Kısa Belgesel Jüri Özel Ödülü “Dinamo Mesken” filmi ile yönetmenler Ahmet Karanfil, Yusuf Anavatan’ın oldu. 

Yarışma bölümüne seçilmiş her kısa film 750 TL gösterim ücreti ve En iyi Kısa Kurmaca Film ve En İyi Kısa Belgesel Film Ödülü sahipleri de 12.000 TL maddi ödüle hak kazandı. 





◼ 4.Antep Kısa Film Festivali Bölgesel Forum Kısa Film Senaryo Yarışması’nın kazananları Oyuncu Tuğrul Tülek, Sinema Yazarı Övgü Gökçe, Senarist Senem Birlik’ten oluşan jüri tarafından belirlendi. 

- En İyi Kısa Senaryo Ödülü: “Yersizyurt” projesi ile senarist Ali Baran Baz’ın,

- Mansiyon Ödülü “Sığınak” projesi ile senarist Seher Alhoz’un oldu. 

En İyi Kısa Film Senaryo Yarışmasının kazanını 10.000 TL ödülün sahibi oldu. Mansiyon ödülünün sahibi ise senaryonun geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla Hasan Kalyoncu Üniversitesi Öğretim Görevlisi ödüllü sinemacı Deniz Telek tarafından verilecek olan ‘Senaryo Danışmanlığı’'na hak kazandı.



 

◼ Alman yönetmen Till Passow’un eğitmenliğini üstlendiği big bang ve berisi tarafından Tarabya Kültür Akademisi Mezunlar Fonu'nun desteğiyle Antep Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenen “Depremden Beri” kısa film atölyesi kazananlarına kapanış töreninde cep telefonu takdim edildi.

-  ”04:17” filmiyle Melisa Yavuz,

- “Himaye” filmiyle Nülifer Keklik ödüle layık görüldü.

 

◼ Geçen yıl olduğu gibi bu yılda MUBI ile işbirliği kapsamında festivalde en fazla sayıda seansa katılanlar arasından ‘Festival Müdavimi’ seçilecek iki kişiye kapanış töreninde çekilişle yıllık MUBI üyeliği hediye edildi.  

Finale kalan yönetmenler filmlerini beyaz perdede izleyici ile birlikte seyretmenin heyecanını yaşarken, gösterim akabinde gerçekleştirilen soru cevap kısmında film yapım süreçlerinden bahsettiler.