1.12.23

"Bosphorus Trio" konseri 9 Aralık'ta!

 


Pera Klasikleri, 2023'ü "Bosphorus Trio" konseriyle uğurluyor!

Hatıralar teması üzerine kurulu yılın son konser programında dinleyicileri, Mozart ve Mendelssohn'un piyanolu trioları bekliyor.

Oryantalist Resim Koleksiyonu Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar sergisinin yer aldığı katta gerçekleşecek konser, dinleyenleri tarihi ve büyülü bir atmosfer içerisinde müzikal bir yolculuğa çıkarıyor.

Bosphorus Trio, piyanolu trio repertuarına yeni bir soluk getirmek için mesafeleri idealleriyle aşıp bir araya gelen, profesyonel kariyerlerini güçlü bir amatör ruhla birleştirmeyi başaran üç yorumcu (İDSO başkemancısı Özgecan Günöz, piyanist Özgür Ünaldı ve viyolonselci Çağlayan Çetin) tarafından 2016’da kuruldu. 

Kısa zamanda radyo programlarında ve klasik müzik çevrelerinde adından sıklıkla söz ettirirken birçok prestijli salonda konser vermeye başladı. “Önce Bestecilerimiz” sloganıyla hareket eden trio, üstlendiği Türk bestecilerinin unutulmuş ve bilinmeyen hazinelerini ortaya çıkarma misyonu ile Ferit Tüzün’ün Piyanolu Trio’sunun yazılışından 68 yıl sonra Türkiye’de ilk kez Süreyya Operası’nda prömiyerini yaptı. 



Grubun, Naxos firmasından çıkan “Turkish Piano Trios” ve Lila Müzik etiketiyle yayımlanan “Piyanolu Üçlüler” isimli iki albümü bulunuyor. 

Türk bestecilerimizle beraber klasik trio repertuarının köklü eserlerine yeni bir bakış açısı ve yorum kazandırmayı da amaçlayan Bosphorus Trio, dinleyicilerden bugüne kadar aldığı destekle Boğaziçi’den dünyaya açılan bir kültür gemisi olabilmek için çalışmalarına devam ediyor.

9 Aralık 2023 / 19.30


170 TL olan biletler Biletix’ten veya konser günü Pera Müzesi resepsiyonundan alınabilir. Pera Müzesi Dostları'na %50 indirim uygulanır. Yerler sınırlı ve numarasızdır. Konser arasız olup yaklaşık 1 saat sürmektedir. Etkinlik 7 yaş ve üzeri için uygundur. 7-12 yaş arasındaki dinleyiciler, konsere bir yetişkin eşliğinde katılabilir.