Ayrıntı Yayınları, siberpunk edebiyat hareketinin kurucularından, ödüllü bilimkurgu yazarı ve matematikçi Rudy Rucker’ın kurgu hikâyelerini ve kurgu dışı makalesini birleştirdiği kitabı Uzayda Şehvet’i Türkiye’deki okurlarla buluşturdu!
Bilimkurgu dünyasının en komik yazarlarından biri olarak gösterilen Rucker’ın özgür ve vahşi hayal gücünü gözler önüne seren derlemenin sonunda ise okurları, Terry Bisson’un yazarla yaptığı bir söyleşi bekliyor.
Ayrıntı Yayınları, Bilimkurgu Dizisi kapsamında bağımsız yayınevi PM Press’in kitaplarını Türkiye’deki bilimkurgu tutkunlarıyla buluşturmaya devam ediyor. Daha önce Geniş Ovaların Mamutları, Daha Geride Kalanlar, Geceyarısı Gezegeninden Raporlar, Harika Güzel Yarınlar, Lucky Strike, Modem Zamanlar 2.0, Tekinsiz Bölge ve Vahşi Kızlar’ı yayımlayan Ayrıntı, seriye şimdi de Rudy Rucker imzalı Uzayda Şehvet’i ekledi.
Benzersiz çağdaş bilimkurgu yazarlarından birinin hem kurgu hikâyelerini hem de kurgu dışı makalesini birleştiren Uzayda Şehvet, yazar ve matematikçi olarak Rudy Rucker’ın zihin yapısına bir bakış sunuyor. Rucker'ın matematikçi ve bilim insanı olarak kariyerinin, çok satan bir yazarın kariyeriyle nasıl örtüştüğü hakkında derinlemesine yapılmış bir röportaj da içeren bu özel derleme, bilimkurgu meraklıları için olmazsa olmazlardan. Rudy Rucker, uçuk-kaçık bu başyapıtında, transrealizm akımının hem kişisel hem de politik olanı dönüştürmedeki rolünü belgeliyor, edebiyatta ve hayatta “yüksek gnarl” ve“düşük gnarl” arasında matematiksel bir kesinlikle ayrım yapıyor ve devrimci bir proje olarak popüler kültürü yeniden yaratmayı savunuyor.
Osman Bulut’un Türkçeleştirdiği Uzayda Şehvet, raflarda ve internet satış sitelerinde!
Rudy Rucker |
“Rucker, evrenin tuhaflıklarından büyülenmiş bir matematikçi ve son derece esprili bir kaleme sahip bir yazar.”
Publishers Weekly
“Rudy Rucker gerçekten de ender bulunur bir eğlence anlayışına sahip. Onu Lewis Carroll ile kıyasladılar ve bu kıyaslama bir haddini bilmezlik değil. Carroll gibi, Ruckerda sadece paradokslardan hoşlanmakla kalmayıp, aynı zamanda bu keyfi tamamen çılgın bir mizahla çoğaltan bir matematikçi.”
Washington Post
RUDY RUCKER HAKKINDA
Bilimkurguda siberpunk akımının gerçek Dread Lortlarından biri olan Rudolf von Bitter Rucker, filozof G. W. F.Hegel’in torununun torununun torununun torunudur. 1946’da dünyaya gelişinden bu yana Rucker matematikçi, bilim yazarı (The Fourth Dimension), internet editörü (Flurb), ödüllü bilimkurgu yazarı (yazdığı Ware romanları için iki Philip K. Dick Ödülü sahibi) ve eski usul bir bilgisayar korsanıdır. Resim de yapıyor. Kentucky yerlisi, Macar eşiyle Silikon Vadisi’nde yaşıyor.