24.4.24

'High & Low - John Galliano' 26 Nisan'da MUBI’de!

 


Moda tasarımcısı John Galliano, 2011’deki ani düşüşüne dek, 1990’lar ve 2000’ler boyunca moda dünyasının en etkili ve başarılı isimlerinden biriydi. 

Naomi Campbell, Kate Moss ve Anna Wintour gibi yıldız isimlerle yapılan röportajlar eşliğinde, Galliano’nun çalkantılı kariyerinin samimi bir portresi.

Akademi Ödüllü Kevin Macdonald’ın (Whitney, Marley) cesur belgeseli High & Low - John Galliano'da moda dünyası mercek altına alınıyor. 



Galliano, dünyanın en güzel ve en meşhur isimlerini giydirdi ve 1990'lı ve 2000'li yılların en başarılı moda tasarımcılarından biri olarak üne kavuştu. Ancak kariyeri, 2011 yılında Paris'teki Café La Perle'de sarf ettiği Yahudi karşıtı ve ırkçı sözlerin kameralara yakalanmasıyla aniden sona erdi. 

Anna Wintour, Naomi Campbell, Kate Moss, Edward Enninful ve Penélope Cruz gibi isimlerle yapılan röportajların yer aldığı belgesel, Dior moda evinin eski kreatif direktörünün incelikli ve sürükleyici bir portresini çizerken, bir yandan da uzun kariyerinin ve özel hayatının izini sürüyor.



"Yaptığım filmlerin çoğu ikircikli karakterler hakkında... Ama sanırım burada şüphe her zamankinden daha çok hissediliyor, insan John hakkında kendine sürekli şu soruyu soruyor: Doğru mu söylüyor?"

– KEVIN MACDONALD