20.9.14

'Yakın Doğu Üniversitesi' ikinci filmini çekiyor!.


Yakın Doğu Üniversitesi, KKTC’de sinema sektörü oluşturmak adına attığı önemli adımlardan biri olan Kod Adı: Venüs'ün başarısının ardından, Tamer Garip’in yazıp yöneteceği ikinci büyük projesiyle öğrencilerine profesyonel bir deneyim kazandırmayı hedefliyor.

Hazırlıkları başlayan ikinci uzun metraj film projesinde, sinema sektörünün profesyonel isimleri ile birlikte bu yıl eğitim hayatına başlayan Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Film Yapımı ve TV Yayıncılığı Bölümü öğrencileri de yer alacak.

Böylece öğrenciler, hem teorik bilgilerini uygulamaya dökebilme hem de meslekleriyle ilgili sağlıklı gözlemler yapabilme fırsatı yakalayacaklar.


YDÜ'nün sinema severlerle buluşturacağı ikinci uzun metraj film projesinde, aynı zamanda fakültedeki bütün bölümlerin öğrencileri aktif olarak filme katkıda bulunabilecek.


Film Yapımı ve TV Yayıncılığı Bölümü öğrencileri ile Radyo – TV – Sinema Bölümü öğrencileri, filmin çekim öncesinde ve sonrasında kamera, ışık, ses, sanat ve set yönetimi gibi alanlarında görev alırken, Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü öğrencileri de filmin afiş, jenerik, grafik tasarım ve görsel efektleriyle ilgilenecekler. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri ise söz konusu filmin tanıtım ve pazarlama çalışmalarını yürütecek.



Bilgi için..