29.11.14

Cem Kurtoğlu Kod Adı K.O.Z.'da R.T.E. oldu!.



Yapımcılığını Parantez Yapım / Uğur Yalçınkaya’nın yaptığı, Kod Adı K.O.Z. adlı filmde dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı oynayacak oyuncu Cem Kurtoğlu oldu.

Daha önce yapılan basın toplantısında başka bir oyuncunun yer alacağı duyurulan, rol için yapımcının kararıyla değişikliğe gidildi ve Kurtoğlu ile anlaşmaya varıldı.

Rolü için bol bol gözlem yapan ve Recep Tayyip Erdoğan’ın vücut dilini inceleyen Cem Kurtoğlu, çekimlerin ilk gününde, Erdoğan’a müthiş benzerliği ile herkesi şoke etti.

Kurtoğlu, saç-sakal tıraşını oynadığı karaktere benzetirken, mavi gözlerini de kahverengi lens takarak değiştirdi.


Filmin prodüksiyonunun çok kaliteli olabilmesi adına hiçbir masraftan kaçınmadıklarını dile getiren Uğur Yalçınkaya, büyük ses getirecek filmin çekimlerinin başladığını belirterek, 13 Şubat 2015’te vizyonda olacaklarını belirtti.


Paralel yapının, devlet içinde devlet kurma çabasını ve devlet düşmanlarının iç yüzlerini gözler önüne sermeyi amaçladıklarını söyleyen Yalçınkaya,  Kültür Bakanlığı’na da yardım başvurusunda bulunmayarak, filmin tamamını kendisi finanse edecek.


Filmde Cem Kurtoğlu’nun yanı sıra Hakan Ural, Günay Musayeva, Tolga Karel,  Hazım Körmükçü, İskender Bağcılar, Yeşim Alıç, Yılmaz Gruda, Turgay Tanülkü, Seçil Şahin, Mehmet Çepiç, Remzi Evren ve kalabalık bir oyuncu kadrosu yer alıyor.
Parantez Yazı Grubu’nın kalema aldığı Celal Çimen’in yönettiği Kod Adı K.O.Z.’un çekimleri İstanbul, Kocaeli ve Kartepe’de devam ediyor.


Dağıtımını Mars Dağıtım’ın üstlendiği Kod Adı K.O.Z’un Türkiye’deki tüm sinemalarda aynı anda gösterimde olacağı  belirtilirken, sinema sahiplerinin çekimleri devam eden film için şimdiden rezervasyon yaptırdıkları öğrenildi.
Gişe rekoru kırmasına kesin gözüyle bakılan filmde ilk defa Türkiye’nin yakın tarihine dair gerçekler tüm çıplaklığı ile göz önüne serilirken, sinema severler de büyük bir merakla filmin vizyona gireceği tarihi bekliyor.