12.1.15

Whiplash 16 Ocak’ta sinemalarda!.



2014 Sundance Film Festivali’nde 'Jüri Büyük Ödülü' ve 'İzleyici Ödülü' kazanan, 2014 Cannes Film Festivali’nde büyük ilgiyle karşılanan ve bu yılki Oscar ve BAFTA yarışında da adından sıkça söz ettiren Whiplash 16 Ocak'ta vizyona giriyor.

J.K. Simmons acımasız jazz öğretmeni Terrence Fletcher rolündeki performansıyla Altın Küre ve BAFTA'da 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' dalında aday gösterilirken Oscar adaylığına da eleştiri çevrelerince kesin gözüyle bakılıyor.

Filmin Konusu:
Bir tarafta öğrencilerinin korkulu rüyası, jazz öğretmeni Terrence Fletcher (J.K. Simmons), diğer tarafta ‘en iyi’ olmayı kafaya koymuş, aşırı hırslı genç öğrencisi Andrew Neyman (Miles Teller).

İki taraf da baskın karakterinden taviz vermeyince, çok geçmeden mantık dışı olaylar gelişmeye başlar. Bu süreçte elleri çalışmaktan kanlar içinde kalan Neyman, küfürbaz Fletcher’ın hakaretle bezeli eğitim tekniklerine boyun eğmek zorunda kalır.
Ama Neyman’ın da kendine göre numaraları vardır ve en sonunda, karşı karşıya kalacakları müzikal düellodan önce işler iyice çıkmaza girer.





Filmin mmknmrtb notu :: 4.5 / 5