15.2.15

!f İstanbul’da Yarın (16 ŞUBAT 2015)



DİRENİŞİN VE İNSANLIĞIN SIFIR NOKTASI

1980'lerde tutuklanıp 16 yıl hapis yatmış ve sonra 2011'deki Suriye ayaklanmasını desteklemiş entelektüellerden olan Yassin’in kaçış hikâyesini anlatan, Mohammad Ali Atassi ve Ziad Homsi belgeseli Our Terrible Country / Bizim Dehşet Dolu Ülkemiz, saat 14.30’da Cinemaximum Kanyon’da.

KARA MİZAHIN ORTADOĞUSU

Eşi Etgar Keret’le birlikte yazıp yönettikleri ilk filmleri “Jellyfish” ile Cannes’da Altın Kamera Ödülü’nü kazanan Shira Geffen’in kendine özgü kara mizahıyla, dünyalarına sıkışıp kalmış iki kadın üzerinden Filistin-İsrail çatışmasını anlattığı Self Made / Ben Gibi, saat 17.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 4’te.

Gösterime, filmin yönetmeni Shira Geffen katılacak ve soruları cevaplandıracaktır.





JON STEWART YÖNETTİ, GARCIA VE BİLGİNER OYNADI

Sadece ekran başarısıyla değil, Amerikan popüler kültürünün en etkili isimlerinden biri sayılan 13 Emmy ödüllü Jon Stewart’ın ilk yönetmenlik denemesi, İran asıllı Kanadalı gazeteci Maziar Bahari İran’da 118 gün süren işkencedeki gözaltı günlerini anlatıyor. Gael Garcia Bernal’in başrolde olduğu ve Haluk Bilginer’in performansını seyrettiğimiz Rosewater / Gül Suyu, saat 21.30’da Cinemaximum Fitaş Salon 1’de. Gösterime filmin oyuncusu Haluk Bilginer katılacak ve soruları cevaplandıracak.





KORKUNUN KOMEDİSİ, KOMEDİNİN KORKUSU

Sıkı bir hayran kitlesi yaratmış kült yönetmen Kevin Smith, internet programcısı Wallace’ın haber yapmak için evine ziyarete gittiği gizemli adamla yaşadığı korkutucu olayları konu alıyor.
Justin Long, Michael Parks, Johnny Depp ve Haley Joel Osment gibi ünlü oyuncuları bir araya getiren Tusk / Mors Dişi, saat 22.00’de Cinemaximum Budak’ta.