7.4.16

Vivienne Westwood'un biyografisi çıktı!.



Vivienne Westwood çağımızın ikonlarından biri.
Moda tasarımcısı, aktivist, punk’ın yaratıcılarından biri, global bir marka ve bir büyükanne.
O, gerçek bir yaşayan efsane.
Adı ve markası tüm dünyada tanınırken, evinde, İngiltere’de, halkın en sevdiği korkusuz dişi ikonu olarak milli hazine statüsüne yükseldi.
Bu, onun hikâyesi.
Tüm cazibesi ve ihtişamıyla, Westwood’un benzersiz sesi, beklenmedik bakış açısı ve tutkulu dürüstlüğüyle ilk kez anlatılıyor: “Yaşayanlar saygıyı hak eder. Ölülerse gerçeği hak eder; Ian’la ikimiz bu işte birlikte çalışıyoruz ve bu benim hikâyem, daha önce kimsenin yazmadığı bir hikâye olacak olmasından heyecan duyuyorum.”

Vivienne Westwood ilk ve son kez eşsiz kişisel anılarını yazıyor ve biyografisinin yazılmasına eşlik ediyor: Kısmen kendi sesi, kısmen çok sayıdaki arkadaşı, aile üyeleri ve ortaklarının katkılarıyla.
Ian Kelly (moda figürü Beau Brummell ve sıra dışı Giacomo Casanova’nın da aralarında bulunduğu biyografi kitaplarıyla ödül kazanmış bir yazar) bir tarihçi ve Vivienne’in arkadaşı olarak çağımıza büyük etkisi olmuş bir ikonun hayatı ve çalışmalarıyla ilgili görüşlerinden yararlanıyor.

Ian Kelly arkadaşını, konusunu ve ilham kaynağını şöyle tanımlıyor:
“Vivienne ilk bakışta gördüğünüzden çok daha fazlası. İnsan haklarının ve çevre politikasının tutkulu bir destekçisi ama ben, yüzü ve kıyafetleri tüm dünyada tanınan kocaman yürekli, sıcak ve zeki bir birey hakkındaki gerçeklerle birlikte Malcolm McLaren ile tanışıp dünyayı değiştiren Derbyshire’lı bir ilkokul öğretmenini de anlatmak istiyorum.”