2.8.16

Life Animated



Owen Suskind’in sinemayla hayata tutunuşunu anlatan belgesel film Life Animated, Amerika Birleşik Devletleri’nde gösterime girdi.

Üç yaşına geldiğinde birden konuşmayı kesen Owen’in ailesinin onunla çok sevdiği çizgi filmler yoluyla iletişim kurmaya başlamasını anlatan film oldukça dokunaklı.

Film Owen’ın babasının kaleme aldığı aynı isimli kitaptan uyarlandı.

Owen’ın babası Ron Suskind yaşadıklarını anlatıyor:
“Owen, yıllarca sessiz kaldı, toplum onu bir anlamda dışladı, eğitilemez kabul etti. Hatta onun için çok umutlu olmamamız, belki asla konuşamayacağı bize söylendi. Böyle kalacak dendi. Ama onun içindeki kahramanı uyandırdık.”

Owen’ın hastalığı regresif otizm, normal gelişmeye başlayan çocuğun yaklaşık 18 aylıktan itibaren konuşma ve sosyal becerilerini kaybetmesiyle anlaşılıyor.
Ancak Owen’ın ailesinin sinemayla kurduğu bağ ile Owen üniversiteden mezun oldu, ayrı eve çıktı ve kendine bir hayat kurabildi.

Ron Suskind kitabıyla regresif otizme sahip kişilere umut ışığı olmayı amaçladığını belirtti:
“Kafamızdaki soru şuydu: Benim yazdığım gibi bir kitap ya da bu film 15 yıl önce yapılsaydı bize yardımı olur muydu? Biz korku ve endişeyle sarsılırken, bu yapımları görmüş olsaydım elbette ne yapacağımı bilir kendimi daha iyi hissederdim.”





Life Animated, Aralık ayında Avrupalı izleyiciyle buluşacak.