21.12.16

'Crossroads Kısa Film Festivali' Kadıköy'de!.



Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği İstanbul şubesi tarafından düzenlenen Crossroads Kısa Film Festivali’nin 11.sine sayılı günler kaldı.

Festivalin amacı dünyadaki farklı kültürlerin buluşmasına aracılık etmek.
Buna bağlı olarak da “Kültürler Arası Diyalog ve Göç” temalı kısa filmleri çeken sinemacılar ve sinemaseverleri buluşturarak kısa film kültürünün ülkemizde gelişmesine katkı sağlamak hedefleniyor.

Bu yıl 20-28 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek festivale Kadıköy Belediyesi ev sahipliği yapıyor.

24 Aralık 2016 Cumartesi günü saat:16.00’da Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşecek film gösteriminde bu senenin finalist filmleri seyirci karşına çıkıyor.



28 Aralık Çarşamba gecesi ise saat 19:00’da başlayacak gala gecesi ile ödüller Caddebostan Kültür Merkezi’nde sahiplerini bulacak.

2016 Festival Jürisi geçtiğimiz günlerde festival ekibi tarafından açıklandı.
Jüride 2016 yılında ‘Mavi Bisiklet’ filmi ile aldığı Altın Portakal’lar sayesinde adından sıkça söz ettiren Yönetmen Ümit Köreken ve ‘Fashion Film Fest’ ile İstanbul Festival hayatına hareket katan Tuna Yılmaz’ın dışında sinema yazarı Sadi Çilingir, Prof.Dr. Cem Pekman, PHX Medya’nın kurucusu İhsan Berk Ener ve dramaturg Selen Korad Birkiye gibi önemli isimler bulunmaktadır.