15.12.16

Görgün Taner'e Sanat Ve Edebiyat Şövalyesi Nişanı verildi!.



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Genel Müdürü Görgün Taner, Fransa Kültür Bakanlığı tarafından verilen Sanat ve Edebiyat Şövalyesi (Chevalier des Arts et des Lettres) nişanına layık görüldü.
Görgün Taner’e nişanı 13 Aralık Salı akşamı Fransız Sarayı’nda düzenlenen bir törenle takdim edildi.
Törende konuşan Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries, Görgün Taner’in daha önce de, 2009-2010 yıllarında Fransa’da Türkiye Mevsimi etkinliği çerçevesinde Genel Komiser sıfatıyla üstlendiği etkin rolü nedeniyle Légion d’honneur nişanıyla taltif edildiğini hatırlattı.
Büyükelçi, Taner’in İKSV’nin bünyesindeki çalışmaları ve gayretleriyle bugün İstanbul’un, adını uluslararası kültür ağlarının kalbine yazdırdığının altını çizdi ve ekledi: “Olağanüstü bir tarihi mirasa sahip bu şehri, sanatın bütün dallarıyla yankılanan hareketli bir metropole dönüştürmeyi başardınız.

İKSV’nin çalışmaları sayesinde İstanbul, kültür ve sanat alanlarında yeniliklerin öncüsü olan Avrupa başkentlerinin biri haline geldi.
Bu kültürel yenilikçilik anlamındaki şöhretini İstanbul, büyük ölçüde, şahsiyetinize, atılganlığınız ve cesaretinize, göstermiş olduğunuz sebata ve bu akşam, yanınızda bulunan ve İKSV’nin güzel macerasına iştirak eden insanlara borçludur,”.




Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi, Görgün Taner’in, İstanbul’un kültür hayatına yaptığı önemli katkılar ve Fransa ile Türkiye arasındaki kültürel işbirliğine yönelik çalışmaları ve bağlılığı nedeniyle Sanat ve Edebiyat Şövalyesi nişanıyla taltif edildiğini vurguladı.
Büyükelçi Charles Fries konuşmasının ardından, Fransa’nın “Sanat ve Edebiyat Şövalyesi” nişanını Görgün Taner’e takdim etti.
Görgün Taner, 10 Aralık Cumartesi günü yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenlere  rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında Fransa’da, Türkiye’de, ya da dünyanın herhangi bir yerinde de olsa terörün hiçbir şeyin çözümü olmadığını, masum insanların ölümünden başka hiçbir  işe yaramadığını tekrarladı.