9.12.16

'Komet' Viyana’da!.



Sanat dünyasında Komet adıyla tanınan, sanat tutkunlarına yaklaşık elli yıldır şaşırtıcı eserler sunan ünlü ressam Gürkan Coşkun’un eserleri 30 Kasım 2016 - 30 Ocak 2017 tarihleri arasında Viyana’da Galeri CA Contemporary’de sanatseverler ile buluşuyor.

Komet’in sınırları aşan hayal gücüyle, tuhaf, soyut ve çelişkili olana şekil kazandırma yeteneği ile hayat verdiği figüratif, soyut ve sürrealist kompozisyonları yaratıcılığa, bilinçaltına, efsanelere ve mitolojik hikayelere uzanıyor.

Analitik yönleri kışkırtan resimleri ile konuşulan eserlerde gerçek olay sadece izleyenin kafasında oluşuyor.
Resimler bir hikaye anlatacakmış izlenimi uyandırırken, yakından incelendiğinde görene sadece bilmeceler sunuyor.
Böylelikle Komet ilham kaynağını karanlıkta tutarak eserlerini analiz ışığında kurumaktan korumuş oluyor.


Ohne Licht


Komet Hakkında

1971 yılından beri çalışmalarını Paris ve İstanbul'da sürdüren Komet, ilk sergisini 1974'te Fransa'nın Rouen şehrinde açtı.
Paris, Berlin, Amsterdam, Kopenhag, Viyana, Salzburg, Lozan ve Brüksel'de sergiler açan ressam ayrıca pek çok uluslararası grup ile sergi ve fuarlara katıldı.


Bizans Kahvaltısına Hazırlık


Viyana’da 1982 yılında açılışını gerçekleştirdiği ilk kişisel sergisinden sonra ikinci kez Viyanalı sanatseverler ile buluşacak olan Komet, 30 Kasım 2016 - 30 Ocak 2017 tarihleri arasında, figüratif, soyut ve sürrealist çalışmalarıyla galeri CA Contemporary’de sanat tutkunlarıyla buluşacak.