14.2.17

Ottessa Moshfegh'in ilk romanı : Eileen


2016 yılı Man Booker Ödülü’nün kısa listesine kalan ve PEN/Hemingway İlk Roman Ödülü’nü kazanan Eileen, hep kitap etiketiyle 17 Şubat’ta raflarda!

Yazar Ottessa Moshfegh ilk romanı Eileen’da; New England’ın karlı, bembeyaz manzarasını arkasına alarak, okurlarını genç bir kadının karanlık ve ürpertici olduğu kadar büyüleyici de olan dünyasına götürüyor.

Yaklaşan Noel aklı karışık, mutsuz Eileen’e hiç umut vaat etmiyor.
Yaşadığı sıkıcı kasaba, alkolik babası, çalıştığı ıslahevindeki tutuklu erkek çocukların acı kaderleri, neredeyse çöplük haline gelen kendi evleri ve gündelik korkuları genç kadına, hayallerine sığınmaktan başka çare bırakmıyor, çünkü hayatını değiştirmeye ne gücü var ne de cesareti..
Arada sırada marketlerden çaldığı ufak tefek şeyler de olmasa yaşam iyice katlanılmaz olacak onun için.

Ama işyerine genç bir kadının gelmesiyle Eileen’in gündüz düşleri şekil değiştiriyor.
Her bakımdan kendisinin tam zıddı olan Rebecca’nın cazibesine kapılan Eileen’in ondan küçücük bir ilgi görmek için yapmayacağı şey yok.




Begüm Kovulmaz’ın dilimize çevirdiği Eileen, 17 Şubat’ta hep kitap etiketiyle raflardaki yerini alacak.

“PEN/Hemingway İlk Roman Ödülü’nü kazanan Eileen’in gücü sadece büyük edebi başarısından değil, acı verecek denli insani ve canlı olmasından da kaynaklanıyor.”
The Guardian

Ottessa Moshfegh 


Ottessa Moshfegh The Paris Review, The New Yorker, Granta gibi gazete ve edebiyat dergilerinde yayımlanan öyküleriyle birçok ödüle layık görüldü.
2016 yılı Man Booker Ödülü’nün kısa listesine kalan ve PEN/Hemingway İlk Roman Ödülü’nü kazanan Eileen, yazarın ilk romanı.