29.3.17

Bataclan : Terörizme kısa filmle hayır!



Son zamanlarda Türkiye ve dünya çapında artan terör olaylarına naif bir eleştiri getiren Bataclan adlı kısa film gösterildiği yerli ve yabancı festivallerde ilgi görmeye devam ediyor.
Bataclan katliamından yola çıkılarak teröre ve şiddete dikkat çeken Güneş Güneş’in son kısa filmi  “Bataclan” Fransa, Belçika, Almanya ve Türkiye’de toplam 2 aylık bir süreçte tamamlandı.
Sevdiği kadını Bataclan katliamında kaybeden bir gencin gözünden Avrupa ve Türkiye’de yaşanan terör olaylarının irdelendiği yapımın konusu ise şöyle: Bek, kendi dünyasında gezmeyi seven, hırsları olmayan yalnız bir adamdır. Fransa gezisi esnasında Paris’te ''Abella'' isminde Fransız bir şarkıcıyla tanışır. Kısa bir gün geçirirler. Gecesinde konsere giden Abella, ''Bataclan'' konser salonunda bir grup terorist tarafından katledilir. Abella'nın ölümünden sonra Bek'in tek gezme amacı terör saldırılarında ölenlerin hikayesidir.




Güneş Güneş 


Güneş Güneş 1984 Sofya-Bulgaristan doğumlu.2003 yılında İzmir Işılay Saygın Anadolu Güzel Sanatlar lisesinin resim bölümünden mezun oldu.2007 yılında İzmir D.E.Ü GSF resim bölümünde öğrenimini tamamladı. SOFYA GSF de sinema-tv alanında yüksek lisans yaptı. 2006 yılında okul eğitimi sürecinde sinema sektörüne adım attı. Çeşitli projelerde yönetmen yardımcılığı yaptı. Halen sektörde yardımcı yönetmen olarak çalışmalarına devam etmekte.

 Çocuk Oyunu - Kısa Film  2006
 Kavut - Kısa Film   2009
 Bataclan - Kısa Film    2016