16.3.17

hep kitap: İşte Matisse ve İşte Monet!.



Çıplak dans eden figürleriyle, kâğıt kesikleriyle, havada süzülen kuşlarıyla etrafına enerji yayan bir dâhi: İşte Matisse!

Sanata dair bitmek tükenmek bilmeyen aşkıyla, insanlığa bıraktığı ize paha biçilemeyecek bir efsane: İşte Monet!

hep kitap aracılığıyla sanat tutkunlarına ulaşan “İşte” serisinin yeni kitapları İşte Matisse ve İşte Monet 17 Mart’tan itibaren raflarda okurlarıyla buluşacak.

Bacon, Caravaggio, Cézanne, Dalí, Gaudi, Gauguin, Goya, Kandinsky, Leonardo da Vinci, Magritte, Matisse, Monet, Pollock, Rembrandt, Van Gogh, Warhol, Frank Lloyd Wright.

Farklı ülkelerden, farklı akımlardan, sanat dünyasında iz bırakmış on yedi sanatçı.
Ödüllü çizerlerin kitaplara özel çizdikleri illüstrasyonlarla her biri kendi başına da bir sanat eseri adayı olan on yedi kitap.


Dünyanın seçkin sanat yayıncılarından Laurence King’in hazırladığı “İşte” adlı benzersiz dizi, hep kitap aracılığıyla sanat tutkunlarına ulaşmaya ve onları keyifli bir yolculuğa çıkarmaya devam ediyor.

Sanat tarihi konusunda şimdiye kadar benzeri yapılmamış bir çalışma olan dizinin bu ayki kitapları, İşte Matisse ve İşte Monet.

İŞTE MATISSE

“İnsanı dinlendiren bir koltuk.” O, sanatında hedeflediği saflığı, sükûneti ve dengeyi açıklamak için bu örneği kullanmıştı. Belki de yalnız onun eserlerinde hem sanatı yaratan şehveti hem de huzuru bir arada bulabilir insan. Kimi zaman Tahiti’de bir güneş ışığı, kimi zaman bir salyangozun mükemmeliğidir bu, ancak her defasında yaşama dair bir yoğunluk ile karşımızdadır. Çıplak dans eden figürleriyle, kâğıt kesikleriyle, havada süzülen kuşlarıyla etrafına enerji yayan bir adam. Hasta yatağında bile çalışan, imgeleri bir araya getirme dürtüsüne asla karşı koyamayan bir dâhi: İşte Matisse. Sanat tarihçisi Catherine Ingram ile çizer Agnès Decourchelle’in bu kitaba özel illüstrasyonları, bizi Matisse’in parlak renkleri altında sanatının izini sürmeye çağırıyor.

İŞTE MONET

Seksen altı yıllık bir ömür. Sanata dair bitmek tükenmek bilmeyen bir aşk.. Öyle bir aşk ki, ölüm döşeğindeki eşinin yüzünde bile yeni bir şeyler keşfedecekti. Orta yaşlarında başarıyı yakalamasına rağmen asla tamam demeyen, güneşi daha iyi görebilmek için yaşadığı yeri dahi değiştiren bir tutkun. Kullandığı renkler ile adını sonsuzluğa yazdıran, açık artırmalarda eserlerine seksen milyon dolar paha biçilen, ancak insanlığa bıraktığı ize hiçbir rakamın kâfi gelmeyeceği bir efsane: İşte Monet. Sanat tarihçisi Sara Pappworth’un usta kalemiyle Aude Van Ryn’in bu kitaba özel çizimleri birleşerek bizi Monet’nin büyüleyici renklerinin içine davet ediyor.

Her biri kendi başına bir sanat eseri adayı olan dizinin yeni kitapları İşte Matisse ve İşte Monet, 17 Mart’tan itibaren hep kitap etiketiyle raflarda, serinin diğer kitaplarının yanındaki yerini alacak.