7.6.17

Jale Sancak ile Fuat Sevimay söyleşisi yarın Haydarpaşa Garı’nda!.


Kitaplarını hep kitap etiketiyle okurlarına ulaştıran iki usta kalem, Belki Yarın’ın yazarı Jale Sancak ile Kapalıçarşı romanının yazarı Fuat Sevimay; hep kitap’ın Atölye serisi kapsamında, yazma yolculuğunun vazgeçilmezleri üzerine edebiyatseverlerle bir söyleşi gerçekleştirecekler.

Haydarpaşa Garı’nda düzenlenen 9. Kadıköy Kitap Günleri kapsamında 8 Haziran Perşembe günü gerçekleşecek söyleşinin ardından Sancak ve Sevimay, hep kitap standında okurları için kitaplarını imzalayacaklar.

İlham öğrenilebilir mi ve “yazar”, bu ilhamı eyleme çevirebilen kişiye mi denir? Yazma pratiğinin bir okul halini alabilmesi ve okuma eyleminin kitaplardan kurulu bir “atölye”ye dönüşebilmesi için ne kadarlık bir zaman dilimi gereklidir?




hep kitap’ın Atölye serisi kapsamında, beraber gerçekleştirecekleri söyleşide Jale Sancak ve Fuat Sevimay; okur ile yazar arasındaki diyaloğu ve karşılıklı öğrenme sürecini, Belki Yarın ve Kapalıçarşı’nın yaratım aşamalarından örneklerle anlatacaklar. Bir “Atölye” Olarak Yazma Pratiği başlıklı etkinlikte iki usta yazar, yazmadan yaşayamayacak olanlarla, yazma yolculuğunun vazgeçilmezleri üzerine sohbet edecekler.




Jale Sancak ve Fuat Sevimay’ın söyleşisi 8 Haziran 2017, Perşembe günü saat 16.00’da Haydarpaşa Garı B Salonu’nda gerçekleşecek.