18.7.17

Mutluluğun Kitabı


Beş gün boyunca mutluluk ve sevinci konuşan Dalay Lama ve Desmond Tutu’nun sohbeti, ortak yazarları Douglas Abrams’ın dünyanın dört bir yanından gelen soruları yönlendirmesiyle renkleniyor.
Gezegendeki en mutlu ve en şefkatli iki adam, okurlara nasıl mutlu olunacağını, nasıl sevinç duyulabileceğini anlatıyor: Mutluluğun Kitabı’nı onlar yazıyor.

Hayatları boyunca yalnızca altı kere bir araya gelen iki adam, 14. Dalay Lama Hazretleri Tenzin Gyatso ve Güney Afrika Emekli Başpiskoposu Desmond Mpilo Tutu, bu kısa buluşmaların ötesine geçen bir bağı paylaşıyor.
Onlar gerçek arkadaş ve onlara göre gerçek arkadaşlık tamamen güven üzerine kurulmalı.
Onlar da öyle yapıyor: Birbirlerine güvenip en önem verdikleri konuda fikirlerini paylaşıyorlar.


Cemre Ömürsuyu Seyis’in dilimize çevirdiği Mutluluğun Kitabı, hep kitap’ın kurgu-dışı kategorisinde, raflardaki yerini aldı.

“Sorunun kendisi zamanın ötesinde olsa da onların cevabı tam da günümüzde anlam buluyor.”
Time Magazine

“Okurlara iki ruhani liderden pırıl pırıl, bilgece ve anında işe yarayacak bir armağan. Kitap en zor koşullar altında bile mutluluğun herkes için mümkün olduğu konusunda umut veriyor ve bunu elde etmek için tertemiz bir yol tanımlıyor.”
Publishers Weekly

“Dünyanın mutluluk ve şefkate her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Bunu bize Başpiskopos Desmond Tutu ve Dalay Lama’dan daha iyi kim anlatabilir? Bu güzel kitap bizi onların dostluğuna doğru yolculuğa çıkarırken onların bilgeliğini de armağan ediyor. Dünyamızda parlak bir umut ve sevgi noktası.”
Sir Richard Branson