12.9.17

Jacqueline Woodson : Bir Başka Brooklyn


Ödüllü yazar Jacqueline Woodson’un, 2016 Amerikan Ulusal Kitap Ödülü finalisti olan romanı Bir Başka Brooklyn; hep kitap logosuyla 15 Eylül’de okurlarla buluşacak.

Keder, merhamet ve özlemin iç içe geçtiği Bir Başka Brooklyn, 1970’lerin Brooklyn’inde büyüyen bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.

Annesinin ölümünü bir türlü kabullenemeyen sekiz yaşındaki August, babası ve küçük erkek kardeşiyle Brooklyn’e taşınır. 1970’lerin Brooklyn’i tehlikeli ve acımasızdır; özellikle de kendini çok yalnız hisseden sekiz yaşındaki bir kız çocuğu için... Uyuşturucu batağındaki insanlar, kendilerini satan çaresiz kadınlar ve tüm bunlara yol açan yoksulluk ürkütücü boyutlardadır. Babası ile erkek kardeşi huzuru ve kurtuluşu İslam Ulusu örgütünde bulurken, August aradığı her şeyi yeni edindiği kız arkadaşlarında bulur. Dört kız serpilip gelişirken, her geçen gün çehresi daha da değişen Brooklyn’in tehlikelerinden kendilerini koruyabilecekler midir?


Jacqueline Woodson 1970’lerin Brooklyn’inde büyüyen bir kız çocuğunun yükünü ve güzelliğini keşfe çıkarken okurları, August ile kız arkadaşlarının ümitleri, korkuları, arkadaşlığın sınırları ve kazanımları üzerine düşündürüyor. Keder, merhamet ve özlemin iç içe geçtiği Bir Başka Brooklyn adlı romanıyla 2016 Amerikan Ulusal Kitap Ödülü finalisti olan yazar, aile ve arkadaşlık ilişkilerini, arayışı büyük bir ustalıkla anlatırken anıları şiire dönüştürüyor.

Solina Silahlı’nın İngilizce aslından dilimize çevirdiği Bir Başka Brooklyn, 15 Eylül’de hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.

“Etkisinden kurtulamayacaksınız… Woodson bir kadının yaşamındaki dönüm noktalarını ve ilk deneyimlerinin kişiliğini nasıl şekillendirdiğini büyük bir duyarlılıkla anlatıyor.”
Publishers Weekly