8.9.17

Tuhaf Dergi : Stefan Zweig dosyası!.


Türkiye’nin önde gelen edebiyatçı, müzisyen ve gazetecilerini bir araya getiren Tuhaf Dergi, eylül ayında altıncı sayısıyla bayilerde.

Güçlü kadrosuyla ve iddialı tasarımıyla yine dikkat çeken Tuhaf Dergi’nin yeni sayısının kapağında okuyucuları; Satranç ve Amok Koşucusu gibi kitaplarıyla tüm dünyada tanınan Avusturyalı yazar Stefan Zweig selamlıyor.

Eylül sayısı için hazırlanan Stefan Zweig dosyasında yazar Fatih Özgüven ve Stefan Zweig’ın Son Günleri adlı romanın yazarı Laurent Seksik, Avusturyalı yazarı anlatıyor.

Trainspotting’in yazarı, dünyaca ünlü yazar Irvine Welsh de Türkçe’de ilk kez yayınlanacak öyküleriyle Tuhaf Dergi’ye katılıyor.


Yayın hayatına başladığı nisan ayından bu yana kültür sanat dünyasının en çok konuşulan konularından birisi olan Tuhaf Dergi’nin altıncı sayısında açılış yazısını ünlü yazar Ercan Mehmet Erdem kaleme aldı.

‘Sana da öyle gelmiyor mu?’ mottosuyla çıkan derginin yeni sayısında röportaj veren isimler ise; Türkiye’nin en önemli yazarlarından Ahmet Ümit, Cannes’da iki kez Altın Palmiye kazanan, dünya sinemasının en önemli yönetmenlerinden Ken Loach ve triphop müziğin dünyadaki önemli temsilcilerinden Jay Jay Johanson.

Türkiye’nin en önemli foto muhabiri Ara Güler, müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli, gazeteci Nebil Özgentürk, yazar Murat Uyurkulak, usta gazeteci Selahattin Duman, senarist ve oyuncu Levent Kazak, Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden Ülkü Tamer ve dünya edebiyatının önemli isimlerinden İsrailli yazar Etgar Keret hikayeleriyle Tuhaf Dergi’de yer alıyorlar.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan ve uluslararası alanda birçok ödül sahibi, Türk edebiyatının önemli temsilcilerinden Hakan Günday ise Tahin Pekmez isimli köşelerinde geçtiğimiz ay konuştukları şiddet konusuna devam ederken, “idam”ı da konuşuyorlar.