8.11.17

Yeşim Doran : Ayna Ayna


2000'lerin başından beri Şebnem Ferah, Sertab Erener, Pentagram gibi isim ve grupların menajerliğini üstlenen Yeşim Doran'ın kaleminden süzülen ve tamamı kadın öykülerinden oluşan Ayna Ayna raflardaki yerini aldı.

Sanat Dünyası Bu Kitabı Tavsiye Ediyor

Sinirlenen, üzülen, kırılan, ağlayan, kahkahalarıyla çevresindekilerin kötü bakışlarına maruz kalan, aldatılan, aldatan; ama her şeye rağmen gülen, gülebilen kadınların vücut bulduğu ‘Ayna Ayna’ çıktığı ilk günden itibaren sanat ve edebiyat dünyasının da gözdesi oldu.

Kamuran Akkor, Hayko Cepkin, Akasya Asıltürkmen, Levent Can, Umut Kuzey, Erdem Yener, Janset Paçal, Tuna Kiremitçi, Kanat Atkaya, Onur Şenay, Ceren Akdağ, Ceren Kalpakarslan, Şebnem Sunar Küçük gibi bir çok ünlü ismin sosyal medya hesaplarında takipçilerine tavsiye ettiği kitap, farklı tarzıyla yeni bir soluk arayanlara ilaç gibi gelecek.



Kabullenişler, yeniden başlayışlar, bir türlü başlamayan hikâyeler... Köşe başındaki karşılaşmalar; ama denk gelemeyişler. Birbirine dokunan insanların, birbirlerine değemeyen hayatları. Gidişler ve yine, yeniden gelişler. Mutlu olma halinin o kısacık aralıkları ve hemen ardından bir yük gibi omuzlara binen mutsuzluklar...

Yolculuk önce kendinde başlarmış, o zaman vakit, aynalara dönme vakti. Yeşim Doran’ın ilk öykü kitabı Ayna Ayna, düşlerdeki yanılsamaların, kabuslardaki sayıklamaların ötesinde bir inanışın, yeniden doğuşun manifestosu.

İncelikle, Yeşim Doran'ın zihninden süzülen cümlelerin birleşimi olan kitap, iki bölümden oluşuyor: Yanılsamalar ve Sayıklamalar.
Okur, kitabın ilk bölümünde birbirinden bağımsız beş öykü okurken, ikinci bölümde ise Yeşim Doran'ın kendine ait, özgün dünyasında gezintiye çıkıyor.

Farklı üslubu ve bakış açısıyla sizi ilk sayfadan itibaren etkisi altına alan kitabı kapattığınızda devasa bir kadın dünyası turunu tamamlamış oluyorsunuz.