21.1.18

Almanya’ya Göçün Hatıra Defteri'nin prömiyeri yapıldı!


57 yıl önce Türkiye’den Almanya’ya göç edenlerin hayatını, gurbette çektikleri vatan hasretini anlatan, Nebil Özgentürk imzalı belgesel Almanya’ya Göçün Hatıra Defteri'nin prömiyeri; ülkesinden uzaklarda vatan hasreti çekerek bir ömür geçiren ve sürgünde ölen Nâzım Hikmet’in 116. doğum yılı şerefine, Almanya’nın Wuppertal kentinde Cumartesi akşamı gerçekleşti.

İstanbul Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ile Köln Nâzım Hikmet Kültür Sanat Vakfı’yla Dayanışma Derneği tarafından organize edilen gecede aynı zamanda; ilk kez verilen Nâzım Hikmet Türk Alman Dostluk Ödülleri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zülfü Livaneli ve Wuppertal Büyükşehir Belediye Başkanı Andreas Mucke’ye takdim edildi.

20 Ocak 2018, Cumartesi akşamı Türkiye’den ve Almanya’dan siyasetçilerin, sanatçıların ve konuşmacıların katılımıyla gerçekleşen gecenin sunuculuğunu Selçuk Yöntem üstlenirken, Zülfü Livaneli, Rutkay Aziz, Leman Sam, Tilbe Saran, Melike Demirağ, Ferhat Livaneli gibi pek çok sanatçı şarkı, şiir ve konuşmalarla geceye katkıda bulundu.