9.1.18

Gezgin Ali Eriç'ten ikinci kitap: TurAfrika


Gezgin Ali Eriç, büyük ilgi gören İstanbul’dan İstanbul’a Bir Dünya Seyahati'nin ardından bu defa Afrika seyahatini kaleme aldı.

Kendi aracıyla ilk kıta aşırı uzun seyahatini Afrika’ya yapan Eriç; 13 ülke, 6 ay ve yaklaşık 30 bin kilometre sonra Nisan 2006’da Cape Town’da sona eren bu benzersiz yolcuğunun anılarını TurAfrika adlı yeni kitabında derledi.

ODTÜ Makine Mühendisliği mezunu olmasına rağmen, önüne geçilemez seyahat tutkusunu ve üniversite yıllarında başlayan dört çeker arazi aracı merakını takip eden Ali Eriç, kendisine sürekli seyahat imkânı tanıyan telekomünikasyon sektörünü tercih etti.

Eriç 2004 yılında ise, başarıyla sürdürdüğü profesyonel hayatını “rölantiye” almaya ve hayallerini gerçekleştirmeye karar verdi.


Zanzibar, Tanzanya

Başarılı bir işadamıyken, kaçırdığı hayatı yeniden yakalamaya ve bir gezgin olmaya karar veren Ali Eriç; kendi aracıyla ilk kıta aşırı uzun seyahatini Afrika’ya yaptı.
2005 yılının Ekim ayında özel yapım arabasıyla İstanbul’dan Afrika’ya doğru tek başına yola çıkan Eriç’in bu tek kişilik macerası, yaklaşık 30 bin kilometre ve 13 ülke kat ettikten sonra, Nisan 2006’da Cape Town’da sona erdi.

İlk seyahatinden aldığı ilhamla kıta aşırı ikinci ve büyük seyahatini ise yine aynı araçla dünyanın çevresini dolaşarak gerçekleştirdi.
Bu seyahatte de yine İstanbul’daki evinin önünden yola çıkan Ali Eriç, tam 3 yıl 1 ay 10 günde 5 kıta ve 39 ülkeyi aşarak 132,000 km’lik rotasını Haziran 2012’de bitirdi.
Böylece, Türk plakalı bir araçla yapılan ilk dünya seyahatini gerçekleştiren gezgin, ilk kitabı olan “İstanbul’dan İstanbul’a Bir Dünya Seyahati”ni (Cinius Yayınları, Nisan 2016) bu ikinci ve büyük seyahatindeki anılarından derledi.


Chitimba, Malawi


İlk kitabının satış başarısından ve gördüğü ilgiden cesaret alan Ali Eriç, aslında hiç planda olmayan ikinci kitabını ise ilk yaptığı Afrika seyahati için hazırladı.
Eriç, çölün gizeminden Nil’in büyüsüne ve Afrika’nın etkileyici vahşi doğasına uzanan bu ilham verici Afrika seyahati ile ilgili anılarını “TurAfrika” isimli ikinci kitabında topladı.

Cinius Yayınları’ndan çıkan “TurAfrika” adlı kitap, tüm kitapçılarda ve internet üzerinden kitap satışı yapan sitelerde meraklı okurları bekliyor.