12.1.18

Murat Germen: Yeni Yetenek | Emerging Talent


Murat Germen
Bilsar, yıllardır güncel sanat alanında destek verdiği projelere bir yenisini ekliyor.
Sanatçılara video işlerini sergilemek için yeni bir alan yaratmak ve sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla, ofis binasının garajını kâr amacı gütmeyen ve video sanatına odaklanan Bilsart ismini verdiği bir sanat mekânına dönüştürdü.

Bilsart, Murat Germen’in Yeni Yetenek | Emerging Talent isimli sergisine 10 Ocak – 20 Ocak 2018 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

Sergi, ismini Murat Germen’in Aralık 2017 tarihli video işinden alıyor.
Sanatçı, kentleşme ve mutenalaştırmanın etkileri, katılımcı vatandaşlık ve kent hakları, yerel kültürlerin belgesel sürdürülebilirliği, insanın doğada neden olduğu tahribat gibi konuları işliyor.


Germen, kültürel-mimari mirasın ve belleğin sürdürülebilirliği konusunda belge-kurgu üretmeyi bir çeşit aktivizm ve direniş biçimi olarak ifade ediyor.
Bunu yaparken sıradanlıktan kaynaklanan aşinalığı kırmayı ve ortaya çıkan görselliğin beklenmedik bir algıya zemin yaratmasını amaçlıyor.

Sanatçı Murat Germen, sergide yer alan Yeni Yetenek | Emerging Talent isimli video çalışmasında; sanatın üretici, yönetici ve tüketici rollerinin dinamiklerine dikkat çekerek, sanatın sistem içindeki farklı varoluş hallerini ele alıyor.

Bilsar Binası
Mesrutiyet cad. No:90/A
34430/Beyoglu/İstanbul