6.2.18

Ezel Akay'la "Yönetmenin Sanatı" atölyesi!


Yönetmen ve yapımcı Ezel Akay’ın TOY İstanbul’da düzenlediği Yönetmenin Sanatı başlıklı atölye, 11 Şubat Pazar günü gerçekleşecek.

“Yönetmenin Sanatı” atölyesinde bir öykünün senaryosuz, doğaçlama şekilde nasıl çekileceğiyle ilgili bir uyarlama projesi, Yiğit Özgür karikatürleriyle gerçekleştirilecek.

Neredesin Firuze ve Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? gibi çok sevilen filmlerin usta yönetmeni, “film anlatıcısı” Ezel Akay, “Yönetmenin Sanatı” atölyesi; daha önce kısa film çekmiş, oyun-öykü-senaryo yazmış, sahnede ya da kamera önünde oyunculuk yapmış ya da bunların eğitimini almış herkesin katılımına açık.

“Yönetmenin Sanatı” atölyesinde; başkasına ait çok kısa bir öykünün, bir gazete haberinin ya da filme çekilmek üzere yazılmamış herhangi bir metnin, herhangi bir senaryo tekniğini kullanmadan, emprovize bir şekilde çekiminin gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapılacak.



Tıpkı Yiğit Özgür karikatürleri gibi, “çekilsin diye yazılmamış” anlatı sanatı örneklerinden bir uyarlama çalışması niteliği taşıyan atölyede, Özgür’ün karikatürleri sahnelenecek ve çekilecek.
Katılımcılar karikatürleri, senaryosunu yazmadan direkt olarak sahnelemeye, kamera açılarını, mizansenini ve oyunculuğunu “doğaçlama” yaparak çekmeye çalışacaklar.

Ezel Akay’ın TOY İstanbul’da düzenlediği “Yönetmenin Sanatı” başlıklı atölye 11 Şubat 2018, Pazar günü 13.00 – 16.00 saatleri arasında gerçekleşecek. 

Atölyeye katılmak isteyenler, toyistanbul.com/workshops adresinden kayıt olabilir ya da atölyenin biletlerini Biletix’ten temin edebilirler.