8.2.18

Prof. Dr. Selçuk Basa’dan üçüncü albüm: 4 Mevsim 1 Hikaye


Dünyanın sayılı çene cerrahları arasında yer alan ve aynı zamanda müzisyen kimliğiyle de dikkat çeken Prof. Dr. Selçuk Basa’nın üçüncü albümü 4 Mevsim 1 Hikaye, Ada Müzik etiketiyle yayımlandı.

Burçin Büke, Güvenç Dağüstün, Özge Fışkın, Celil Nalçakan gibi isimlerin sanatçıya eşlik ettiği ve tüm bestelerine Basa’nın imza attığı albüm; caz, balad, Latin ve etnik tınıların bir araya gelmesiyle dikkat çekiyor.

Tüm müzik marketlerde ve iTunes’ta yerini alan “4 Mevsim 1 Hikaye”, 9 Şubat’tan itibaren tüm dijital kanallarda!

Çocukluğundan beri müzikle uğraşan ve daha önce “Aşk Bekler mi?” ile “Amorf” adlı iki albüm yayımlayan başarılı çene cerrahı Prof. Dr. Selçuk Basa, üçüncü albümü “4 Mevsim 1 Hikaye”yi müzikseverlerle buluşturdu.


Düzenlemeleri Burçin Büke’nin imzasını taşıyan “4 Mevsim 1 Hikaye”de emeği geçen isimler arasında; piyanoda Burçin Büke, kontrabasta Baran Say, davulda Erhan Seçkin, klasik gitarda Erdinç Şenyayalar, saksafon ve neyde Gürtuğ Gök, perküsyonlarda Mehmet Akatay ve Cengiz Ercümer, çelloda İndira Mas, vokallerde ise Güvenç Dağüstün, Özge Fışkın ve Celil Nalçakan yer alıyor.
Albümde Selçuk Basa, şarkıları söylerken bir yandan da bazı parçalara guitalele ve bas klarinetle renk katıyor.



“4 Mevsim 1 Hikaye”de “Unutulmuş Aşklar Mevsimi” ilkbaharı, “Boş Zamanlar” yazı, “Derin Nefes” sonbaharı, “Buzdan Hayaller” kışı sanatçının dizeleri ve melodileriyle anlatıyor.

Selçuk Basa, albümdeki 5. parçayı ise “Kayıtlar canlı yapıldı ve son şarkıdan sonra sevgili Burçin Büke ile bas klarinet ve piyano ile düet bir parça çaldık. Sonra Celil Nalçakan tüm şarkıları dinledi ve bu son yaptığımız enstrümantal parçanın üstüne hissettiklerini okudu. Ortaya “4 Mevsim 1 Hikaye” çıktı. Hikâye, hepimizin bildiği, ‘sıradan’ bir aşk hikâyesi...” şeklinde anlatıyor.





Kayıtları Stüdyo Miam’da gerçekleşen, mix ve mastering’i Erim Arkman tarafından yapılan albümün fotoğraflarını Fethi Karaduman çekerken, grafik tasarımını ise Berkcan Okar yaptı.