4.6.18

46. İstanbul Müzik Festivali Yaşam Boyu Başarı Ödülü Mischa Maisky’e takdim edildi!


İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen ve 12 Haziran’a kadar devam edecek olan 46. İstanbul Müzik Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü sahibini buldu.

46. İstanbul Müzik Festivali’nin Yaşam Boyu Başarı Ödülü, özgün yorumlarıyla efsanevi viyolonselciler arasında yerini alan Mischa Maisky’e takdim edildi.

Maisky ödülünü 2 Haziran Cumartesi günü Franz Liszt Oda Orkestrası eşliğinde Aya İrini Müzesi’nde gerçekleştirdiği konserin ardından İstanbul Müzik Festivali Direktörü ve İKSV Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Gürer Oymak’tan teslim aldı.

46. İstanbul Müzik Festivali, dünyada solist olmadığı önemli orkestra, birlikte çalmadığı efsanevi isim kalmayan viyolonselci Mischa Maisky’i iki konserde birden ağırlıyor.


Maisky’nin, günümüzün en köklü oda orkestraları arasında sayılan Franz Liszt Oda Orkestrası’na eşliğindeki ilk konseri 2 Haziran Cumartesi akşamı Aya İrini Müzesi’nde gerçekleşti.
Mischa Maisky’nin 46. İstanbul Müzik Festivali’nin “aile bağları” temasına gönderme yapan ve kızı Lily ve oğlu Sascha’yla birlikte gerçekleştireceği Maisky Kesişmeleri konseri ise 4 Haziran Pazartesi akşamı Süreyya Operası’nda gerçekleşecek.