20.9.18

Devorah Blachor : Feministin Küçük Prenses Yetiştirme Rehberi


Yıllardır New York Times ve Huffington Post’ta ebeveynlik yazıları yazan tutkulu feminist Devorah Blachor’ın kaleme aldığı Feministin Küçük Prenses Yetiştirme Rehberi, 21 Eylül’de raflarda!

hep kitap’ın Çocuklu Hayat serisinden çıkan kitabında Blachor, kızıyla birlikte yaşadığı pembe dünyaya dair, özgün, mutlu ve cesur bir kız çocuğu yetiştirmek üzerine faydalı bilgileri okurlarla paylaşıyor.

Bir varmış, bir yokmuş. Zamanın birinde güzel bir prenses… Hayır! Tabii ki siz bir feminist olarak kızınıza geleneksel, cinsiyetçi masallar anlatmayacaksınız. Pembeye boğulmayacak, ona erkek çocukların da giyebildiği kıyafetler giydirecek, reklam sektörünün kadınlara dayattığı şeylerden uzak… Bir dakika, ne?

Yoksa siz hâlâ küçük kızınızla Frozen [Karlar Ülkesi] izlemediniz mi? Günleriniz Arendelle krallığında geçmeye başlamadı mı? Baktığınız her yerde pembe tütüler, prenses saç örgüleri, Elsa ve diğer prenses çıkartmaları, tişörtleri, bardakları, ayakkabıları görmüyor musunuz? Yani kısacası, küçük kızınız prenses deliğine düşmedi mi henüz?


Düşecek. İşte o zaman sizi bu kâbustan uyandıracak bir dosta ihtiyacınız olacak. Devorah Blachor bu görevi üstleniyor ve tam adıyla Feministin Küçük Prenses Yetiştirme Rehberi: Özgün, Mutlu ve Cesur Bir Kız Çocuğu Yetiştirmenin Yolları – Pembe Bir Tütüden Başka Bir Şey Giymeyi Reddediyor Olsa Bile kitabında deneyimlerini paylaşıyor.

Umutsuzluğa kapılmayın, çünkü “kızlar her zaman kendilerini kurtaracak güce sahiptir, eğer isterlerse bunu yaparken kabarık tüllü, pembe elbiseler giyebilirler.”

Özge Çağlar Aksoy’un İngilizce aslından dilimize çevirdiği Feministin Küçük Prenses Yetiştirme Rehberi, 21 Eylül’den itibaren hep kitap logosuyla raflardaki yerini alacak.