8.9.18

Duygu Yazıcıoğlu : 4 Enişte 1 Cenaze


“Ben Yartu Tanak, ailemle birlikte Dünya isimli gezegenin 41. Kuzey paraleli ve 28. Doğu meridyeninde yer alan İstanbul şehrinde doğdum. Dedem, annem, teyzelerim, eniştelerim ve aile dostlarımızın neredeyse tamamı ise benden seneler evvel, Asya kıtasının 40. Kuzey paraleli ve 37. Doğu meridyeninde varlığını sürdüren Ordu şehrinde dünyaya gelmişlerdi. Bu paralel ve meridyenler, ülkemizde, kütüğümüzün neresi olduğu hayati önem taşıdığından, hayatımın akışında doğduğum yerden daha etkili olacaktı.”

Duygu Yazıcıoğlu’nun kaleminden kahkaha dolu bir ilk roman olan 4 Enişte 1 Cenaze, Küsurat Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Roman, okuyucusunu beyaz yakalılardan toplumun hatrı sayılır ölçüde kalabalık bir kısmını oluşturan enişteler mefhumuna uzanan bir yolculuğa çıkaracak.



Kitabı bitirdiğinizde sizin için hiçbir şey eskisi gibi olmayacak çünkü Yıldız Savaşları’na taş çıkartan bu miras kavgasında bu sefer başrolde prenses değil Buhara Enişte var…
Menemen soğanlı mı olur soğansız mı tartışmaları bir kenarda dursun, menemen yemeden uyanamayan alfa enişte Buhara Dal ve ajans insanı Yartu’nun maceralarını okurken her sayfada kendinizden, iş arkadaşlarınızdan ve hatta çok kıymetli eniştelerden bir şeyler bulacaksınız.