10.12.18

Bilsart Aralık 2018 Sergi Programı | Mert Öztekin


Kıpırdayan Resimler


Bilsart, 4 Aralık - 29 Aralık tarihleri arasında, küratörlüğünü Fatih Özgüven’in üstlendiği Kıpırdayan Resimler adlı grup sergisine ev sahipliği yapıyor.

"Sinemaya ‘Kıpırdayan Resimler’ demek adettendir. Sinemada görüntünün ‘kıpırdayan’ kısmı büyüleyicidir ama beni işin ‘resim’ kısmı da her zaman çok ilgilendirdi. Çerçevenin ya da kameranın hareketinin içerdiği formların ressamca düzenlenmesi; simetri- asimetri, denge- dengesizlik, ağırlık duygusu- hafiflik duygusu; ressam gibi davranmanın sinemasal ve sinema öncesi yolları, imkanları"
   

Mert Öztekin : Hop On - Hop Off!

13 Aralık - 20 Aralık, 2018
Sanat Konuşmaları: Mert Öztekin & Fatih Özgüven

Önce keçeli kalemle çekilmiş bir çizginin üzerine biraz su döküldü ve mürekkep üstüste duran kağıt katmanları boyunca aşağıya indi.
Sonra alt katmanlar için yüzeyde çalışmalar başladı. Bütün katmanlar kendilerini zaman dilimlerine pay edilmiş olarak buldular ve hareket başladı!



Bilsart


Bilsar, yıllardır güncel sanat alanında destek verdiği projelere bir yenisini ekledi. Sanatçılara video işlerini sergilemek için yeni bir alan yaratmak ve sanatseverleri bir araya getirmek amacıyla, ofis binasının garajını kâr amacı gütmeyen ve video sanatına odaklanan bir sanat mekânına dönüştürdü. Ocak 2018 itibariyle video sanatının güncel örneklerini, 15 günde bir değişen bir programla sunan Bilsart, yine bu alana odaklanan bir kütüphaneyi de kullanıma açtı.
Bu dinamik sergi programı dâhilinde koleksiyoner seçkilerine, küratöryel projelere, workshop ve panellere yer vermekte olan Bilsart, aynı zamanda sanatçı, küratör ve koleksiyoner konuşmalarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Bilsart                                                                                             
Evliya Çelebi Mah, Kıblelizade Sk.
No:5/A 34430 Beyoğlu/İstanbul

Salı - Cumartesi
10.00 - 18.00