7.2.19

Sanatorium’da söyleşi: Yalnız Ağaçlar


Sanatorium’da, 24 Şubat 2019 tarihine kadar devam edecek Sinan Bökesoy’un yeni enstalasyon çalışmasının yer aldığı Yalnız Ağaçlar sergisi kapsamında, 9 Şubat Cumartesi günü, saat 16:00’da, sanatçı Sinan Bökesoy ve Ahmet Ergenç’in katılımıyla, sergi üzerine bir söyleşi düzenlenecektir.

Enstalasyon çalışması, İstanbul, New York, Tokyo, Madrid, Cenova ve Atina’da seçilen birer ‘yalnız ağaç’ın çevresindeki kentsel ses dünyasına ait kayıtların, galeri mekanında ütopik bir ormana dönüştürülmesini içeriyor.

Ses dünyaları örneklenen bu yalnız ağaçların, ortak ses hatıralarının birbirine kenetlenerek bir orman hayali üretme süreci, gerçek zaman ses dönüşümleri ile aktarılıyor.

Her bir ağacın temsili ses heykeli, o ağacın yüzleştiği insan yapısı ekolojik ve yaşamsal travmayı aktarırken, sentetik bir ormana ulaşmanın anlamını bizlere sorgulatıyor.




Sinan Bökesoy


Kompozitör ve multimedya sanatçısı olan Sinan Bökesoy, doktorasını 2012’de Paris Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Konusunda uluslararası birçok prestijli festival, konferans ve Bienal’de performans, ses yerleştirmeleri ve makaleler sunmuş olan Bökesoy, 2017’de Ars Electronica EU Starts Prize “nomination” ödülüne layık görülmüştür. SANATORIUM’da ilk sergisi “The Wall / Duvar”ı Ocak 2017’de gerçekleştiren Sinan Bökesoy’un bu ikinci solo sergisi olacaktır.

Ahmet Ergenç


Ahmet Ergenç İstanbul’da yaşıyor ve çalışıyor. İngiliz Edebiyatı bölümünde lisans, Amerikan Edebiyatı bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı, halen doktora çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar çeşitli yayınlarda edebiyat, sinema ve çağdaş sanat üzerine yazıları yayınlandı ve bu alanlarda birçok kitap çevirdi. Yayınevleri için editörlük yapmanın yanısıra sanat mekanı The Circle’ın direktörlüğünü ve kültürel eleştiri dergisi Post.’un yayın yönetmenliğini yürütüyor.