17.6.19

2019 Almanya Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu başvuruları açıldı!


Almanya- Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu 9. Dönem Başvurularınızı Bekliyoruz!

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle İstanbul Film Festivali - Köprüde Buluşmalar, Medienboard Berlin-Brandenburg ve Hamburg Schleswig-Holstein Film Fonları işbirliği ile iki ülke arasındaki ortak yapımları desteklemeyi amaçlayan Almanya-Türkiye Ortak Yapım Geliştirme Fonu 2011 yılında başladı.

Bu yıl 8.kez geliştirme aşamasındaki projelere destek verecek olan fonun son başvuru tarihi 3 Eylül Salı!

Fon tarafından desteklenen 18 film arasında dünya prömiyerini Berlinale Ana Yarışma’da yapan Kız Kardeşler (Emin Alper), Cannes Film Festivali Eleştirmenler Haftası’nda yapan Albüm (Mehmetcan Mertoğlu), Berlinale Panorama’da yapan Ansızın (Aslı Özge), Forum’da yapan Nefesim Kesilene Kadar (Emine Emel Balcı) ve Generation’da yapan Mavi Bisiklet (Ümit Köreken) ile Sesime Gel (Hüseyin Karabey) ve Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışma’da yapan Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer), Karlovy Vary Film Festivali Ana Yarışma’da yapan Kardeşler bulunuyor.


Albüm (Mehmetcan Mertoğlu)


Destek alan projelerden Bir Nefes Daha (Nisan Dağ) çekimleri tamamlandı ve Zuhal (Nazlı Elif Durlu) ise çekimlerine bu ay başlıyor.

Fon tarafından Türkiye – Almanya ortak yapımı filmlere sağlanan destek toplam 815,500 Euro’dur.

Çekimine henüz başlanmamış tüm uzun metraj Almanya- Türkiye ortak yapımları 3 Eylül Salı gününe kadar fon başvurusu yapabilir.

Başvuruların  her üç kuruma basılı kopya ve e-mail ile eş zamanlı yapılması gerekmektedir.

Desteklenecek projeler Ekim ayında Hamburg Film Festivali sırasında açıklanacaktır.

Başvuru Formu ve daha fazla bilgi için..