18.3.20

Akın Olgun’un yeni kitabı: Kül Sesleri


Gazeteci ve yazar Akın Olgun’un duyduğu, tanık olduğu, etkilendiği gerçek yaşam kesitlerini yeniden kurgulayarak öyküleştirdiği Kül Sesleri adlı ikinci öykü denemesi raflarda yerini aldı!

Öykülerinin hiçbiri için mekân, zaman ve yer belirtmemeye özen gösteren Olgun, yeni kitabında dünyanın herhangi bir yerinde, yüzlerce, binlerce benzer hikâyenin bir parçası olduğumuz duygusunu temel alarak, dünyanın tüm ötekilerinin ve hikâyelerinin hepimizden parçalar taşıdığı düşüncesine dikkat çekmek istiyor.

“Kül Sesleri”ni “Bütün acıların birbirine devrettiği bir fısıltı” olarak tanımlayan yazar, “Hiç farkına varmasak da, acıların taşıdığı fısıltılar, tenimizin diken diken olduğu o anların içinde yaşamaktadır” diyor.



1975 yılında Ankara’da dünyaya gelen, 90’lı yılların ortalarında siyasi faaliyetlerinden dolayı tutuklanarak yedi yıl cezaevinde kalan Akın Olgun, 2002 yılında İngiltere’ye yerleşti.
Köşe yazarı olarak yazı hayatına katılan Olgun, gazete ve haber portallarında düzenli olarak yazılar yazdı.
“Adları Saklıdır”, “Ecel Öyküleri”, “Karanfil Mevsimi” adlı kitaplarını okurlarla buluşturan yazarın son eseri ise “Kül Sesleri”.

Akın Olgun’un kaleme aldığı “Kül Sesleri”, Tekin Yayınevi etiketiyle tüm kitabevlerinde ve online kitap mağazalarında!