23.4.20

EGE’den Çocuklar İçin 100. Yıl Şarkısı


Sanatçı Ege, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel Kiraz Ağacı adlı eserini müzikseverlerle buluşturdu.

2023 yılına 10 bölümden oluşan kurtuluş savaşı destanını hazırlayan Ege, destanın ikinci bölümü olan “Kiraz Ağacı” şarkısını, dünyada salgının yaşandığı bu günlerde, tüm topluma moral olması için animasyon tekniği ile kliplendirdi.

Yazmakta olduğu Kurtuluş Savaşı Destanı’nı ilk ve son kurşunun atıldığı İzmir’e ithaf eden Ege, destanın ikinci şarkısı “Kiraz Ağacı”nı 100. yıl anısına tüm çocuklara armağan etti.



Hepimizin birlik ve beraberlik içerisinde olması gereken şu zamanda, milletimize ufakta olsa moral vermek, destek olmak istedik diyen sanatçı, sözlerine şunları ekledi; “Destanın ikinci eseri olan “Kiraz Ağacı”, Samsun’dan yola çıkan Atatürk’le ona yolda kiraz veren çocuk arasında ki hikayeyi anlatıyor. Şarkının klibinde de bunu canlandırdık, evlerimizden çıkmadan ve çocuklarımızın seveceği şekilde animasyon haline getirdik. Mustafa Kemal Atatürk “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız. Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir.” derken gelecek yeni nesile olan güvenini ve cumhuriyeti onlara emanet ettiğini anlatır… İşte bende, “Kiraz Ağacı”nda bunu anlatmaya çalıştım ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için gençlerimize böyle bir hediye vermek istedim.” dedi.





Sanatçı Ege, hayatta ki en büyük amaçlarından birinin “Kurtuluş Savaşı Destanı”nı 2023 yılına yetiştirerek, bu eseri büyük bir gösteriyle tüm Türkiye’ye armağan etmek olduğunu dile getirdi. Ayrıca sözlerine; “Bu zor süreci hep birlikte atlatacağız ve güzel, huzurlu günlerde yeniden hep bir ağızdan şarkılar söyleyeceğiz.” diye ekledi.

Şarkıda, Ege’ye, Gözde Ural eşlik ediyor. Eserin söz ve müziği sanatçının kendisine; klibi ise, dünya çapında tanınan animasyon sanatçısı Erdinç Ünlü’ye ait.