6.1.21

Yılın Polisiye Romanı Ödülü: Divina’nın Bileziği


Türkiye Polisiye Yazarları Birliği tarafından verilen Kristal Kelepçe Ödülleri’nde Yılın Polisiye Romanı Ödülü’ne, Ayfer Kafkas’ın İnkılâp Kitabevi’nden çıkan Divina’nın Bileziği adlı kitabı layık görüldü! 

Yerli polisiyenin sevilen yazarlarından Ayfer Kafkas’ın Bir Osmanlı Polisiyesi adlı serisinin ikinci kitabı olan Divina’nın Bileziği, Dersaadetli Hafiye Eşrefzade İdris Bey’in maceralarını anlatıyor.

Türkiye Polisiye Yazarları Birliği (TPYB) Kristal Kelepçe Polisiye Edebiyat Ödülleri, her yıl Yılın Polisiye Romanı Ödülü, Büyük Usta Ödülü ve Polisiyeye Katkı Onur Ödülü olmak üzere üç ayrı kategoride veriliyor. 

2020 yılında ödül kazanan isimler, Türkiye Polisiye Yazarları Birliği tarafından önceki gün açıklandı. 

Ayfer Kafkas’ın Şubat 2020’de İnkılâp Kitabevi’nden çıkan Divina’nın Bileziği adlı kitabı, Kristal Kelepçe Yılın Polisiye Romanı Ödülü’ne layık görüldü.

Divina’nın Bileziği, polisiye okurlarının ilgiyle takip ettiği Ayfer Kafkas’ın Bir Osmanlı Polisiyesi serisinin ikinci kitabı. Kızıl Şebeke romanıyla başlayan ve Divina’nın Bileziği ile devam eden seri, Dersaadetli Hafiye Eşrefzade İdris Bey’in maceralarını anlatıyor. 


Ayfer Kafkas

Divina’nın Bileziği’nde; dere kenarında balık tutmak isteyen çocuklar bir kadın cesedi bulur. Ceset suda bulunduğundan tanınmayacak haldedir ancak cesedin kolundaki bileziği gören Kadı, maktuleyi tanıdığını ifade eder. Ceset, Sancakbeyi Alaattin Paşa’nın ikinci hanımı Zinnur’a aittir. Zinnur, Divina isimli bir gayrimüslim iken Müslüman olmuş ve Zinnur ismini almıştır. Eşrefzade İdris Bey’in kendine has iz sürme ve akıl yürütme yöntemleri, bu vakada kadı naibi olarak tayin edilmesini sağlamıştır. Hafiye İdris Bey kolları sıvar, Zinnur’u kimin, ne için öldürmüş olabileceğini araştırmaya başlar. Gerçeği öğrenmek için her yolu deneyen İdris Bey, günah sayıldığı için lafını etmenin bile mümkün olmadığı bir usulü dahi gizlice deneyecek, maktuleye otopsi yapacaktır… 

Yeni ipuçları çıktıkça vaka daha da karmaşık bir hal almaktadır. Vaziyet basit bir cinayetten ibaret değildir. Araştırdıkça Zinnur’un asıl kimliği ortaya çıkar. Hiçbir şeyden haberi olmayan Sancakbeyi ise dehşet içerisindedir. Şimdi sıra, Zinnur’u ortadan kaldırmak isteyebilecek kudretli adamları bulmaya gelmiştir. 

Ayfer Kafkas imzalı Kızıl Şebeke ve Divina’nın Bileziği romanları İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!