18.3.21

'Aklımın Aynalı Çarşısı' raflarda!


Sevilen oyuncu Devrim Yakut’un ilk öykü kitabı Aklımın Aynalı Çarşısı, Küsurat Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı!

Hepimizin hayatını değiştiren Covid19 pandemisi nedeniyle evlere kapandığımız dönemde kaleme alınan Aklımın Aynalı Çarşısı’nda 14 bağımsız öykü yer alıyor. 

Kök saldıklarımızla vazgeçtiklerimizin bir arada olduğu bir kurgunun içinde koca koca ömürlere eşlik edip sonunda yine kendi içinizde dinleneceksiniz.

Oyuncu ve yazar Devrim Yakut’un gündelik hayatın içindeki o sıradan, bir o kadar da sıradışı hikâyeleri bir koleksiyoner titizliğiyle topladığı kitabı Aklımın Aynalı Çarşısı ile birer köşesinden iliştiğiniz tüm hayatlara temas ettiğinizi hissedecek, dingin bir üslupla kaleme alınmış bu hikâyelerde kendi akislerinize rastlayacaksınız.




Devrim Yakut 

1968 yılında doğdu. İlk ve ortaöğrenimini yurdun çeşitli yerlerinde tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. 

Uzun yıllar Devlet Tiyatrosu’nda oyuncu olarak çalıştı. Aynı kurumdan emekli oldu. Yine uzun yıllardır çeşitli tiyatro okullarında oyuncu adaylarına ders vermekte; tiyatro, sinema ve dizi alanında çalışmalarına devam etmektedir. 

Keşanlı Ali Destanı, Kelebeğin Rüyası, Düğün Dernek, Bana Masal Anlatma, Ekşi Elmalar, Cesur ve Güzel, Aile Arasında, Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? adlı dizi ve filmlerde rol almıştır.