28.6.21

Gençler İçin Stop-Motion Animasyon Atölyesi Filmleri Yayında!



İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bünyesinde, kültür-sanat etkinliklerine erişim ve katılım imkânlarını artırmayı amaçlayan İKSV Alt Kat, İstanbul Film Festivali işbirliği ve Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği’nin desteğiyle, 14-18 yaş arası gençlere yönelik gerçekleştirdiği stop-motion animasyon atölyesi Haziran ayında tamamlandı. 

Belgesel yönetmeni ve eğitmen Doğa Kılcıoğlu’nun yürüttüğü atölye, gençlerin animasyon film yapım süreçleriyle tanışmasına ve stop-motion tekniğiyle kısa filmler üretmelerine olanak sağladı.

Atölye, Mart-Nisan-Mayıs ayları boyunca 4’er haftalık 3 farklı dönemde Zoom üzerinden gerçekleşti. Her dönemde 15 katılımcı olmak üzere 14-18 yaşlarında toplam 45 katılımcı atölyede yer aldı. Katılımcılar atölye süreci sonunda katılım belgesi aldılar.


Doğa Kılcıoğlu

Tüm Türkiye’den 45 gencin katılımıyla gerçekleştirilen atölyeler sonunda üretilen filmlerin ilk gösterimi 22 Haziran akşamı İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, yönetmen Tolga Karaçelik’in konuk olduğu çevrimiçi bir galada gerçekleşti. 

Atölyeye katılan gençler, iklim krizi ve ekolojik farkındalığı odağına alan, farklı malzeme ve tekniklerle ürettikleri stop-motion animasyon kısa filmleriyle, “Yarın Nasıl Bir Dünyaya Uyanacağız?” sorusuna yanıt aradı. Galada gösterilen filmler şimdi İKSV YouTube kanalında yayında!

İKSV YouTube Stop Motion Filmleri:


Bölüm 1   

Bölüm 2