19.8.21

Güven Kıraç’ın resim sergisi Bodrum'da açılıyor!



Sanatçı Güven Kıraç’ın üçüncü kişisel resim sergisi Distopya, 21 Ağustos Cumartesi günü Bodrum Marina Yacht Club bünyesinde yer alan meRQez Art Alternatif Sanat Mekânı’nda sanatseverlerle buluşuyor!  

Usta sanatçı olumsuz bir geleceğin, kötü bir hayatın ifadesi için kullanılan Yunanca kökenli “distopya” sözcüğünü tablolarına resmediyor. 



İronik mizahı, özgün ve hisli anlatımıyla distopyanın tüm çağrışımlarını resme dönüştürürken geçmişe duyduğu özlemi de yansıtan Güven Kıraç, tüm ütopyalarımız yıkılırken hâlâ ümit vadeden atlıkarıncayla izleyiciyi gülümsetmeyi de başarıyor. Sergide izleyiciyi umutlandıran, geçmişe götüren ve düşündüren temalarla resmedilmiş 20’den fazla akrilik eser bulunuyor. 




Serginin manifestosunda Distopya; Binanın insanı yuttuğu bir dünyada / Adı kış ya da yaz olmayan bir iklimde / Umudunuz ve mutluluğunuz çocuklukta kalan bir anıya dönüşmüşse / Gördüğünüz ama uzanamadığınız çarelere bakakalmış olsanız ne yapardınız? / Yoksa şimdi öylece bakakaldık mı? dizeleriyle anlatılıyor.